Etelä-Karjalan derby Kimpisen urheilukeskuksessa: PEPO vs. IPS Edustus

Kimpisen urheilukeskus on iso urheilukompleksi Kimpisen kaupunginosassa.
Kimpisen urheilukeskus on iso urheilukompleksi Kimpisen kaupunginosassa.

Kimpisen urheilukeskuksessa Lappeenrannassa pelattiin torstaina 3.9. lappeenrantalaisen PEPO:n ja imatralaisen IPS Edustuksen välinen Etelä-Karjalan derby. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen Kaakkois-Suomen Kolmosessa päättyi kesäkuussa PEPO:n 5-0-murskavoittoon, joten imatralaiset halusivat varmasti parantaa tuosta ottelusta.

Lappeenrannassa ei ole koskaan pelattu pääsarjajalkapalloa ja tällä hetkellä kaupungin paras joukkue on Kakkosessa pelaava Kultsu, joka sekin tulee Joutsenosta (liitettiin Lappeenrantaan vuonna 2009). Suomessa vain Joensuu on Lappeenrantaa väkiluvultaan suurempi kaupunki, jossa ei koskaan ole pelattu pääsarjafutista.

Kimpisen urheilukeskuksen kenttä.
Kimpisen urheilukeskuksen kenttä.

Olosuhteet kaupungissa vaikuttaisivat kuitenkin olevan kunnossa. Kimpisen urheilukeskuksen yleisurheilustadion remontoitiin vuosina 2006-2007 vuonna 2007 pidettyjä Kalevan kisoja silmällä pitäen ja tämän remontin seurauksena stadion taitaisi kelvata sellaisenaan vähintään Ykkösen peleihin. Ilmeisesti stadionin valaistus (500 luxia) ei kuitenkaan ole vielä liigatasoa (800 luxia). No, parhaimmassakin tapauksessa Kimpisellä pelataan Veikkausliigaa aikaisintaan vuonna 2018.

Stadionin kapasiteetiksi ilmoitetaan 4900. Matalat ja kaukana kentästä sijaitsevat päätykatsomot eivät kuitenkaan sovellu kovinkaan hyvin jalkapallon seuraamiseen, mutta kentän pääkatsomoista ja erityisesti aurinkokatsomosta on hyvä näkyvyys kentälle. PEPO:n ja IPS:n väliseen otteluun oli saapunut arviolta noin 150 katsojaa.

Vierasjoukkue IPS on edustusjoukkuetasolla vielä melko nuori, sillä miesten edustusjoukkuetoimintaa alunperin junioriseuraksi perustetussa organisaatiossa on ollut vuodesta 2009 lähtien. Kolmosta ylemmäs ei IPS ole koskaan historiansa aikana noussut.

Joukkueiden lähtökohdat otteluun olivat hyvin erilaiset. Kotijoukkue PEPO jahtaa nousua Kakkoseen ja oli ennen illan ottelua pisteen perässä sarjakärjessä olleita Savilahden Urheilijoita. SavU oli kuitenkin hävinnyt edellisenä iltana paikallisottelun Mikkelin Kissoille ja näin ollen PEPO:lle tarjoutui mahdollisuus nousta voitolla tai paremman maalieronsa turvin myös tasapelillä takaisin sarjakärkeen. Kauden päätteeksi sarjan voittaja nousee Kakkoseen. IPS puolestaan oli sarjataulukossa sijalla seitsemän, kuusi pistettä putoamisviivan yläpuolella.

Joukkueiden avauskokoonpanot. Kotijoukkue PEPO pelasi violetissa ja vierasjoukkue IPS punamustassa peliasussa.
Joukkueiden avauskokoonpanot. Kotijoukkue PEPO pelasi violetissa ja vierasjoukkue IPS punamustassa peliasussa.

Avauskokoonpanot
IPS Edustus (4-5-1)
pepo-ips_avaukset
PEPO (4-5-1)

Ottelu on juuri alkanut ja pallo on PEPO:n kenttäpäädyssä.
Ottelu on juuri alkanut ja pallo on PEPO:n kenttäpäädyssä.

PEPO aloitti ottelun vahvasti, mutta IPS siirtyi ottelussa 0-1-johtoon 13. peliminuutilla, kun Anttoni Hirvosen vasemmalta laidalta lähtenyt keskitys löysi tiensä lopulta PEPO:n Jerry Särkän pään kautta lappeenrantalaisten maaliin.

Keskikentällä aktiivisesti palloa hakenut ja kauden aikana 12 maalia viimeistellyt Särkkä oli ottelun hahmo ja hän loi maalipaikkoja niin joukkuekavereilleen kuin itselleenkin. PEPO:n hyökkäykset käynnistyivät todella usein palloa alhaalta hakemaan tulleen Särkän kautta.

Kotijoukkue joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo 22 minuutin kohdalla, kun vasemmalla laidalla aloittanut Peetu Juntunen loukkaantui. Juntusen tilalle tuli PEPO-debyyttinsä (Etelä-Saimaan mukaan) tehnyt Osongo Emongo, joka pelasi alkukaudella Kakkosen FC Myllypurossa.

PEPO tasoitti ottelun 36. minuutilla, kun Abdoulie Mannehin napakka veto löysi tiensä IPS-maalin takakulmaan. Ennen Mannehin maalia muun muassa Särkällä oli hyvä maalintekopaikka, mutta IPS:n Sauli Hanski onnistui vielä tuolloin pitämään maalinsa puhtaana.

Abdoulie Manneh on juuri tasoittanut ottelun.
Abdoulie Manneh on juuri tasoittanut ottelun.

Tauolle lähdettiin 1-1-tasatilanteessa ja vierasjoukkue IPS oli varmasti tyytyväisempi tilanteeseen, vaikka imatralaiset menettivätkin johtonsa.

Puoliajalla maistuivat virvokkeet. PEPO:lla myynnissä myös laadukasta fanitavaraa.
Puoliajalla maistuivat virvokkeet. PEPO:lla myynnissä myös laadukasta fanitavaraa. Kannattaa muuten lukea jalkapallolehden artikkeli futistalkoolaisista.

Toisella puoliajalla PEPO jahtasi voitto-osumaa sinnikkäästi ja loi IPS:n maalille jatkuvasti painetta. 52 minuutin kohdalla toisella puoliajalla vaihdosta kentälle tullut Ramazan Demirel pääsi hyvään maalintekopaikkaan, mutta IPS-vahti Hanski torjui vedon upeasti yli maalin.

PEPO:n hallinta tuotti tulosta reilua kymmentä minuuttia myöhemmin, kun Demirel pääsi jälleen maalintekopaikkaan ja tällä kertaa ovela nosto löysi tiensä Hanskin yli IPS:n maaliin. Lisäosumia ottelussa ei enää nähty ja näin ollen PEPO nappasi kauden toisen derbyvoittonsa IPS:stä lukemin 2-1.

Pelin kuva ottelun toisella puoliajalla. PEPO hyökkäsi ja IPS puolusti.
Pelin kuva ottelun toisella puoliajalla. PEPO hyökkäsi ja IPS puolusti.
Suurin osa yleisöstä istui pääkatsomossa.
Suurin osa yleisöstä istui pääkatsomossa.
Myös aurinkokatsomoon riitti katsojia.
Myös aurinkokatsomoon riitti katsojia.
IPS:n vasemman puolustajan Yabets Elorannan ottelu päättyi tähän.
IPS:n vasemman puolustajan Yabets Elorannan ottelu päättyi tähän.
Ottelu päättyi upeassa iltavalaistuksessa.
Ottelu päättyi upeassa iltavalaistuksessa.

Voitto nosti PEPO:n takaisin Kaakon Kolmosen kärkeen ohi SavU:n. Nousukamppailu saattaa huipentua sarjan viimeisellä kierroksella 26.9., jolloin PEPO isännöi SavUa Kimpisen urheilukeskuksessa.

PEPO:n hyökkäys on ollut Kaakkois-Suomen Kolmosen tehokkain ja joukkue on iskenyt 19 pelaamassaan ottelussa peräti 64 maalia (3,37 maalia / ottelu). Abdoulie Manneh tehnyt kauden aikana peräti 20 maalia ja keskikentän moottori Jerry Särkkä 12 maalia.

Saa nähdä pelataanko Kimpisen urheilukeskuksessa ensi kaudella Kakkosta. Viimeksi PEPO pelasi Kakkosessa kaudella 2010, mutta tuolloin visiitti jäi ranskalaiseksi. Lappeenrannan keskusta-alueelle mahtuisi kyllä yksi vakituinen vähintään Kakkosessa pelaava joukkue. Olosuhteet ainakin ovat kunnossa.

Kaakkois-Suomen Kolmosen sarjataulukko ja otteluohjelma löytyy TÄÄLTÄ!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s