Talvihöntsää Laaksolahdessa: FC Espoo vs. Gnistan

espoo-gnistan_kuva_päädystä
FC Espoon ja Gnistanin välinen harjoitusottelu pelattiin loistavissa olosuhteissa.

”Perään, hei!”
”Sori, ei jaksa juosta.”

Kentältä kuultu keskustelupätkä kuvastaa hyvin joulukuussa pelattavia harjoitusotteluita. Joukkueet ja pelaajat eivät ole vielä lähellekään valmiita ja pelaajien ajatukset saattavat harhailla jo joulussakin. Kolmosesta Kakkoseen viime kauden päätteeksi noussut FC Espoo kohtasi lauantaina 19.12. Laaksolahden tekonurmella pelatussa harjoitusottelussa Kakkosen etelälohkossa viime kaudella Hongan jälkeen toiseksi sijoittuneen Gnistanin.

espoo-gnistan_yleisö
Ottelua oli saapunut seuraamaan arviolta noin 50 katsojaa.

Ottelussa nähtiin useita pelipaikkaa Kakkosesta hakevia pelaajia. Yksi heistä oli vierasjoukkue Gnistanin maalia vartioinut, viime kaudella Kakkosesta pudonneen PKK-U:n maalivahtina pelannut, Juuso Ahtiainen. Gnistanin puolustuksessa ja hyökkäyksessä nähtiin myös muutama testipelaaja. HIFK:n kakkosjoukkueessa viime kaudella pelannut toppari Mahad Hussein aloitti Gnistanin vasempana puolustajana ja oli laidallaan melkoisessa viennissä ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla Hussein pääsi näyttämään osaamistaan topparin paikalla.

Jo kaksi harjoitusottelua lopputalven aikana pelannut FC Espoo hävisi viime lauantaina Hongalle peräti 6-0 ja joukkue halusi tällä kertaa varmasti paremman tuloksen. Kotijoukkue aloittikin ottelun sähäkämmin ja kentällä näkyi selvästi, että espoolaisilla oli vasta ensimmäisen harjoitusottelunsa pelannutta Gnistania enemmän pelituntumaa ja joukkue loi useita maalintekopaikkoja ogelilaisten maalille.

espoo-gnistan_fcen_kulma
FC Espoo sai ottelun ensimmäisellä puoliajalla useita kulmapotkuja.
espoo-gnistan_gnisun_vapari
Gnistanin Miro Kauti pääsi kokeilemaan vapaapotkua hyvästä paikasta ottelun alussa, mutta veto kiertyi lopulta maalin yli.

Viime viikolla FC Espoon kanssa ensi kauden kattavan sopimuksen tehnyt Janne Paukkonen siirsi espoolaiset 1-0-johtoon noin 25 minuutin pelin jälkeen ohjattuaan pallon maalin edustalta verkon perälle. Fareed Sadat tuplasi kotijoukkueen johdon noin viisi minuuttia myöhemmin tällätyään Ahtiaisen eteensä torjuman pallon voimalla maaliin.

espoo-gnistan_2-0
FC Espoon pelaajat iloitsevat Fareed Sadatin tekemästä 2-0-maalista.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Gnistanin Antton Koskiselle avautui kaksi loistavaa maalintekopaikkaa, mutta FC Espoon maalivahti torjui ensimmmäisen tilanteen ja toisella kerralla Koskinen pamautti pallon karkeasti lähietäisyydeltä yli maalin ja tauolle lähdettiin 2-0-tilanteessa.

Tauon jälkeen Gnistan vaihtoi noin puolet miehistöstään ja vaihdot toivat ogelilaisten peliin uutta virtaa varsinkin hyökkäyspäähän, jossa Kron Rexhepi oli surffaillut ensimmäisen puoliajan melko näkymättömässä roolissa. Hyvistä paikoista huolimatta Gnistan ei saanut palloa maaliin saakka.

Toisella puoliajalla Gnistanilla kulki hieman paremmin, vaikka palloa ei maaliin asti mennytkään.
Toisella puoliajalla Gnistanin hyökkäyspeli kulki hieman paremmin, vaikka palloa ei maaliin asti mennytkään.

Toisella puoliajalla nähtiin myös muutamia harjoitusotteluihin turhan räikeitä taklauksia, mutta pahoja loukkaantumisia ei kuitenkaan onneksi nähty. Lisämaalejakaan ei enää toisella puoliajalla syntynyt ja näin ollen FC Espoo lähtee joulun viettoon 2-0-voitto takataskussaan. Mitään sen suurempia johtopäätöksiä tuloksesta tai joukkueiden esityksestä ei tässä vaiheessa vuotta kannata tehdä.

Harjoituskausi käynnistyy toden teolla joulun ja uudenvuoden pyhien jälkeen, jolloin taistelu pelaajista ja pelipaikoista jatkuu entistä kiihkeämpänä, kun joukkueet yrittävät kasata parasta mahdollista kokoonpanoa.