Regions’ Cupin 1. kierros: Legirus Inter vs. MU

Huhtikuun puolessa välissä pelattiin vielä hallissa...
Huhtikuun puolessa välissä pelattiin vielä hallissa…

FC Legirus Inter ja Mäntsälän Urheilijat kohtasivat torstaina 14. huhtikuuta Regions’ Cupin 1. kierroksella Korsossa Kalmuurin tekonurmella (Legirus Arena). Huhtikuun puolessa välissä hallissa pelaaminen tuntui hieman tyhmältä, mutta toisaalta Kalmuurin tekonurmella ei ole kesäisin valoja, joten hallissa pelaaminen oli sinänsä perusteltua. Ottelua seuraamaan saapuneiden reilun 30 katsojan joukossa näkyi yllättävän paljon MU:n keltavihreitä kaulahuiveja.

Legirus Inter on ehkä Regions’ Cupin suurin voittajasuosikki. Viime kaudella joukkue eteni aina cupin välieriin saakka, jossa lopulta kilpailun voittanut KuFu oli  parempi rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Legirus Interin tasosta kertoo se, että vielä pari viikkoa sitten joukkueen rosteriin kuulunut Fernando Liñan Rodriguez pelasi samana iltana Veikkausliigadebyyttinsä PK-35 Vantaan keskikentällä. Harvoin Kolmosen joukkueesta siirrytään suoraan Veikkausliigajoukkueen avauskokoonpanoon. Joukkueen kokoonpanosta puuttuivat myös punaiset kortit Suomen Cupin ottelussa IFK Mariehamnia vastaan napanneet venäläinen ykkösmaalivahti Sergei Losev ja  espanjalainen Manel Subirats Gasparin.

Ennakko-odotuksena oli, että Legirus Inter voittaisi ottelun vähintään viidellä maalilla. Sarjaporrasta alempana Nelosessa pelaavalla MU:lla ei pitäisi olla mitään mahdollisuuksia. Viime kaudella mäntsäläläiset pelasivat vielä Vitosessa. Ottelun käsikirjoitus noudatteli pitkälti tätä ennakko-odotusta, mutta vierasjoukkue esiintyi murskatappiosta huolimatta pirteästi.

Joukkueiden avauskokoonpanot varusteiden tarkastuksessa.

Joukkueiden avauskokoonpanot
MU (4-4-2)
Legirus-MP_avaukset
Legirus Inter (4-4-2)

MU ilmeisesti ajatteli mahdollisuuksiensa paranevan, jos heidän maalinsa on ensimmäisen jakson ajan päätyverkon takana...

MU lähti otteluun yllätävän avoimesti, eivätkä mäntsäläläiset parkkeeranneet bussia inhorealistisesti oman maalinsa eteen. Käsikirjoitus oli kuitenkin selvä, Legirus Inter hallitsi tapahtumia ja MU yritti parhaansa mukaan roikkua pelissä mukana. Ottelun alussa MU sai kuitenkin rakennettua muutaman kontrolloidun hyökkäyksen.

Legirus Inter siirtyi 1-0-johtoon, kun ottelua oli pelattu noin kymmenen minuuttia. Vasemmalla laidalla pelannut Agustin Ojeda pääsi täräyttämään pallon voimalla maalin edestä maalin kattoon. 15 minuutin kohdalla Legirus on tuplata johtonsa, mutta Aslak Alaluusua putsasi pallon maaliviivan tuntumasta lopulta kulmapotkuksi.

Ottelu tuntui jo ratkeavan 18 minuutin pelin jälkeen, kun MU:n oikeana puolustajana pelannut Vertti Värekoski menetti pallon Samuel Chidille, joka purjehti riistonsa jälkeen yksin läpi ja sijoitti pallon varmasti maalin oikeaan alakulmaan. 3-0-maali syntyi vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Chidi viimeisteli illan toisen osumansa ja 31. minuutilla Legirus Inter iski MU:n kulmapotkun jälkeen nopean vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Zakaria Kibona viimeisteli 4-0-osuman. Kibona viimeisteli taukolukemiksi 5-0 pari minuuttia ennen ensimmäisen jakson päättymistä.

Tämä Zakaria Kibonan vetämä vapaapotku ei lopulta onnistunut.

Toinen puoliaika oli Legirus Interin lähes täydellistä hallintaa ja MU ei enää saanut rakenneltua ensimmäisellä puoliajalla nähtyjä hyökkäyksen puolikkaita. Vierasjoukkue vetäytyi tiiviisti omalle kenttäpuoliskolleen eikä Legirus Inter tuntunut löytävän aukkoja puolustuksesta. 6-0-maalia saatiin odottaa vartin verran. Mikko Halonen keskitti kovaa oikealta laidalta ja Zakaria Kibona viimeisteli hattutemppunsa maalin edestä.

62. minuutilla nähtiin kenties MU:n ottelun paras maalipaikka, mutta Legirus Interin maalilla pelannut nuori Aatu Hakala venyi mainioon torjuntaan ja piti maalinsa puhtaana. 75 minuutin pelin jälkeen nähtiin illan seitsemäs maali, kun myös Samuel Chidi täydensi hattutemppunsa. Kosmeettisen 8-0-maalin iski vaihdosta kentälle tullut Jegor Pauk, joka MU:n pelaajien protestoinnista huolimatta ei ollut tilanteessa paitsiossa ja pääsi kiertämään maalivahti Leinosen ja viimeistelemään ottelun loppulukemat tyhjään maaliin.

Lähes koko toinen puoliaika vietettiin MU:n kenttäpäädyssä.

Kahdeksasta takaiskusta huolimatta MU:n maalivahti Miika Leinonen pelasi mainion ottelun ja teki useita hyviä torjuntoja ja katkoja. Vierasjoukkueen keskikentällä myös ajoittain mainioita syöttöjä jaellut Matias Grefberg teki vaikutuksen. Mikäli mäntsäläläiset säilyttävät samanlaisen rohkean peli-ilmeen sarjaotteluissa, tulee joukkue todennäköisesti pärjäämään Nelosessa hyvin. Tällä kertaa vastustaja oli kuitenkin täysin omassa kastissaan ja ottelun loppulukemat olivat vähintäänkin odotetut.

Legirus Inter avaa Kolmosen sarjakautensa ensi lauantaina Kalmuurin tekonurmella, jolloin joukkue kohtaa niin ikään Nelosesta Kolmoseen viime kauden päätteeksi nousseen CLE:n. MU puolestaan avaa sarjakautensa Nelosessa ensi perjantaina kotikentällään VJS:aa vastaan.

Legirus Inter-MU -ottelu nähtävissä kokonaisuudessaan YouTubessa.