Kouvolan derby Saviniemessä: MyPa vs. FC Peltirumpu

MyPa kohtasi FC Peltirummun Kaakon Kolmosen ensimmäisessä kotiottelussaan.

MyPa ja FC Peltirumpu kohtasivat Saviniemen jalkapallostadionilla keskiviikkona 10. toukokuuta. Kyseessä oli Kaakon Kolmosen Kouvolan derby ja samalla ”uuden” MyPan ensimmäinen kotiottelu sarjapeleissä. Paikalle odotettiin paljon katsojia, mutta yleisön innostus yllätti todennäköisesti kaikki, sillä noin kymmenen minuuttia ennen ottelun alkua stadionin portille oli muodostunut useiden kymmenien metrien jono.

Jonot Savieniemen jalkapallostadionin portilla ennen MyPa-FC Peltirumpu -ottelua
Noin 10 minuuttia ennen ottelun alkua portilla oli kymmenien metrien jono.

Ehdin portista sisään samaan aikaan, kun ottelun erotuomari vihelsi aloitusvihellyksen. Amatöörimäinen virhe tulla liian myöhään ottelustadionille…

Kotijoukkue MyPan avauskokoonpanossa nähtiin viime kaudella FC Peltirumpua edustanut Tomi Räikkönen ja Peltirummun paidassa pelasi puolestaan vahvalla MyPa-taustalla varustettu Elias Inkilä.

Joukkueiden avauskokoonpanot
FC Peltirumpu (4-4-2)
MyPa-Peltirumpu_avauksetMyPa (3-4-3)

Peltirummun kulmapotku
Peltirummun Niko Hermunen antamassa kulmapotkua ensimmäisen jakson alkupuolella.

Peltirumpu sai ottelun alussa muutaman kulmapotkun ja painetta MyPan maalille, mutta kovin vaarallisia tilanteita ei vihreäpaitainen vierasjoukkue saanut aikaiseksi. Tomi Räikkönen pääsi yrittämään maalintekoa hyvästä paikasta 19. minuutilla, mutta hyökkääjän nosto leijaili lopulta vähän Peltirummun maalin yli.

Kun ottelun ensimmäistä jaksoa oli pelattu 19.47 (MyPan perustamisvuosi), MyPan kannattajat C5-katsomossa aloittivat kannatuslaulun. Stadionin katsomossa näkyi ilahduttava määrä MyPan pelipaitoja, huiveja ja lippuja. Jalkapallokulttuuri ei missään nimessä ehtinyt kuihtua kuluneen kahden vuoden aikana, jotka seurasivat MyPan konkurssia. Päinvastoin, yleisön innostuksen pystyi aistimaan stadionilla. MyPan brändi on edelleen todella vahva Myllykoskella. Katsojia ottelussa oli Kolmosen tasolle huimat 769. Derbystä kun oli kyse, näkyi katsomossa myös useita Peltirummun kaulahuiveja.

Yleisöä pääkatsomossa
Yleisöä pääkatsomossa
Makkaramyyntiä tauolla
Tauolla makkara teki kauppansa. Tarjolla oli kahta eri laatua.
MyPan fanituotemyyntiä
Myynnissä oli myös fanituotteita.
Vallikatsomo
Vallikatsomossa sai nauttia myös oluesta.

MyPa oli ottelussa hivenen enemmän niskan päällä, mutta ylärimaa lähemmäs ei kotijoukkuekaan päässyt. Lopulta vierasjoukkue oli todennäköisesti hivenen tyytyväisempi maalittomaan 0-0-lopputulokseen.

MyPan kulmapotku ottelun loppupuolella.

Tasapelin myötä molemmat joukkueet jatkavat Kaakon Kolmosessa ilman tappioita.

Jätä kommentti