Suomi vs. Tshek… ei vaan siis RTK-Vasló vs. Pénzügyőr SE

Vaihtoehto Suomi-Tshekki -ottelulle löytyi Unkarin neljänneksi korkeimmalta sarjatasolta: RTK-Vasló vs. Penzgyör SE

Vaihtoehto Suomi-Tshekki -ottelulle löytyi Unkarin neljänneksi korkeimmalta sarjatasolta: RTK-Vasló vs. Penzgyör SE

Yksi huono asia ulkomailla asumisessa on se, että Suomen maajoukkueen kotiottelut eivät ole enää paikan päälle saapumisen osalta itsestään selviä tapahtumia. Tänään Budapestissa nautittiin 30 asteen helteestä ja toimistolla vietetyn päivän jälkeen oli valittava joko tulitikkulaatikon kokoinen striimi Suomi-Tshekki -ottelusta tai Unkarin neljänneksi korkeimman sarjatason ottelu Budapestin laitakaupungilla. Valinta oli lopulta melko helppo, sillä jalkapallo on kuitenkin aina parempaa paikan päällä. Karsintaottelua varten olisin varmaan hoitanut itseni aina Helsinkiin saakka.

Suunnaksi siis Budapestin XVII-kaupunginosa eli Rákosmente. Matka-aika kaupungin keskustasta Blaha Lujza teriltä oli noin 45 minuuttia metro-bussi -yhdistelmällä. Örs Vezer Tereltä lähtenyt bussi numero 169E vei aivan stadionin portille (Lemberg utcan pysäkki) ja tuo bussimatka kesti reilut 25 minuuttia. Jos Budapestissa haluaa nähdä jotain muuta kuin vain keskustan turistinähtävyydet, niin väitän alasarjapeleissä käymisen olevan todella kannattava vaihtoehto. Rakosmente vaikutti auringonpaisteessa jopa ihan sympaattiselta paikalta.

Rákosmenti TK Sporttelep on urheilukeskus, josta löytyy useita nurmikenttiä, yksi hiekkakenttä ja pieni liikuntasali, jossa illan ottelun aikana oli lasten judo/karate (mitä näitä kamppailulajeja nyt on) -harjoitukset. Itse ”päästadion” oli sekoitus nurmettunutta betonikatsomoa ja toisaalta Suomenkin alasarjoista tuttua helposti siirreltävää metallikehys-lankkupenkki -katsomoa (tälle löytyy varmaan jokin fiksumpi termi, mutta se vaatii liikaa ajatustyötä).

Vuonna 1912 perustettu RTK-Vasló (Rákosmenti Testedző Kör) teki kaudella 2012/13 ranskalaisen visiitin NBIII-liigaan, mutta on tällä kaudella vaarassa pudota Budapestin piirisarjan toiselle sarjatasolle. Nykyinen sarjataso, Budapest I. osztály, vastaisi Suomessa 3. divisioonaa ja on Unkarissa korkein piirisarjataso. Tästä ylöspäin pelataankin sitten liiton sarjoja (NB1-3). Systeemi on siis sama kuin Suomessa. Budapestilla on oma lohkonsa neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla, joten tämä lisää merkittävästi stadionbongarin mahdollisuuksia kaupungissa. Lisäksi Budapestia ympäröivällä Pestin maakunnalla on oma lohkonsa ja tämä tarjoaa myös muutamia mielenkiintoisia vaihtoehtoja.

RTK:n päivän vastustaja Penzügyőr SE (Sportegyesület) taistelee vielä mahdollisuudesta nousta ensi kaudeksi NBIII-liigaan. Joukkue pelasi RTK:n tapaan viime kaudella NBIII-liigassa, mutta täksi kaudeksi voimaan tulleet sarjasysteemimuutokset (esimerkiksi NBII-liiga muutettiin yksilohkoiseksi 16 joukkueen sarjaksi, kun aikaisemmin sarjassa oli kaksi 16 joukkueen lohkoa) pudottivat suuren määrän joukkueita piirisarjoihin.

Ottelussa kohtasivat siis lähes sarjataulukon ääripäät ja tämä näkyi myös tulostaululla, sillä Penzügyőr oli parempi lukemin 0-5 ja olisi voinut takoa tulostaululle räikeämmätkin loppulukemat. Ottelu oli kuitenkin ihan viihdyttävää katsottavaa ja tästä suuri kiitos aivan erinomaisessa kunnossa olleelle nurmikentälle. Harvoin Veikkausliigassa näkee näin hyväkuntoista peliviheriötä.

Aurinko paistoi, otteluun pääsi ilmaiseksi ja oluttuoppi maksoi reilun euron, onnistunut iltapuhde siis. Niin, ja Suomenkin ottelun tilannetta pystyi silmäilemään netin välityksellä. Ensi viikolla sitten loppuu kärvistely maajoukkuefutiksen osalta ja luvassa Baltia Cupia paikan päällä Latviassa.

Jalkapalloa lämpimässä kevätillassa. Love it!

Jalkapalloa lämpimässä kevätillassa. Love it!

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Unkari Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s