Legirus murskasi LPS:n Suomen Cupin 3. kierroksella

legirus-lps_pelaajat_tulossa_kentälle
FC Legirus Inter ja LPS kohtasivat Legirus Arenalla.

Kolmosessa ensi kaudella pelaavat FC Legirus Inter ja LPS kohtasivat torstaina 18. helmikuuta Korson Legirus Arenalla Suomen Cupin 3. kierroksen ottelussa. Vierasjoukkue LPS eteni 3. kierrokselle voitettuaan HPS:n lukemin 2-1 ja Legirus Inter voitti omassa 2. kierroksen ottelussaan TuPS:n peräti 8-1. Legirus Inter jatkoi vakuuttavaa menoaan myös LPS:aa vastaan.

Joukkueiden avauskokoonpanot
LPS (4-2-3-1)
legirus-lps
FC Legirus Inter (4-1-4-1)

legirus-lps_kapteenit_teikkauksessa
Joukkueiden kapteenit teikkauksessa.

Käytännössä ottelu ratkesi jo ennen kuin se ehti edes kunnolla alkaa. LPS lähti otteluun ennakkoluulottomasti pelaten korkealla puolustuslinjalla ja Legirus Inter rankaisi tästä armottomasti. Ottelua oli pelattu vain pari minuuttia, kun Petteri Heikkilä pääsi siirtämään pallon maalin edestä LPS:n maaliin ja kotijoukkueen 1-0-johtoon.

2-0-maali syntyi noin seitsemän minuutin kohdalla. Agustin Ojeda Bande pelattiin yksin läpi ja espanjalaisella oli helppo työ nostaa pallo ohi vastaan tulleen LPS-vahti Pyry Pusan. Zakaria Kibona teki Legirus Interin kolmannen maalin 27. minuutilla päästyään lataamaan pallon lähietäisyydeltä voimalla maaliin. Kibonan illan toinen osuma syntyi vajaa kymmenen minuuttia ensimmäisen jälkeen, kun hyökkääjä pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin upean syöttökuvion päätteeksi. Heikkilä viimeisteli taukolukemiksi 5-0 juuri ennen taukoa. Oikealla laidalla viilettänyt Manel Subirats Gasparin riisti pallon LPS:n puolustajalta ja nousi vahvasti laitaa pitkin. Nopea vastahyökkäys päättyi Heikkilän maalin edestä löytäneeseen nappisyöttöön.

legirus-lps_loukkaantuminen
LPS:n Miro Pylkkänen sai ensimmäisellä puoliajalla pahasti koipeensa, mutta pystyi vielä jatkamaan pelaamista.

Toisella puoliajalla meno hieman laantui, mutta Legirus Inter hallitsi edelleen ottelua selvästi. Noin 50 minuutin kohdalla Subirats Gasparin nousi jälleen vahvasti oikeaa laitaa pitkin ja sijoitti pallon varmasti maaliin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Heikkilä viimeisteli hattutemppunsa siirrettyään pallon vapaapotkun jälkeen tyhjään maaliin. Aivan ottelun lopussa vaihdosta kentälle tullut Fernando Cozar Torres viimeisteli loppulukemiksi tyrmäävät 8-0. LPS:lla ei ollut ottelussa käytännössä mitään mahdollisuuksia ja loppulukemat olisivat voineet olla jopa suuremmat.

Legirus Interin joukkueesta on nostettava esiin erityisesti laidoillaan vahvasti hyökkäyssuuntaan pelanneet Subirats Gasparin ja Ojeda Bande. Joukkueen puolustusta ei kahdessa Cupin ottelussa ole tänä vuonna vielä kunnolla testattu. LPS:n olisi kannattanut lähteä otteluun hieman puolustusvoittoisemmalla taktiikalla, sillä tällä kertaa ottelun alussa valittu pelitapa osoittautui itsemurhaksi. Ottelun jälkeen laajasalolaiset saattoivat kuitenkin käydä helpotuksekseen toteamassa, että Legirus Inter pelaa tulevalla kaudella Kolmosessa eri lohkossa, joten samanlaista turpasaunaa ei olisi odotettavissa sarjapeleissä.

Suomen Cupin 4. kierroksen otteluparit arvotaan maanantaina 22. helmikuuta ja tällä kierroksella mukaan tulevat Kakkosen ja Ykkösen joukkueet sekä kuusi Veikkausliigajoukkuetta. Olisi mielenkiintoista nähdä, kuinka Legirus Inter pärjää Palloliiton sarjoissa pelaavaa joukkuetta vastaan (joukkue on tänä talvena jo hävinnyt harjoitusottelut JäPSiä ja EsPaa vastaa). Viime vuonna tie Cupissa nousi pystyyn, kun joukkue sai vastaansa Kakkosessa pelanneen BK-46:n. Tuolloin karjaalaiset olivat parempia peräti luvuin 5-0.

FC Legirus Inter vs. LPS -ottelu on nähtävissä kokonaisuudessaan Legirus Interin YouTube-kanavalla.