Legirus Inter roikkui PK-35 Vantaan vauhdissa

PK-35 Vantaa jatkoi harjoitusotteluitaan tiistaina 8. maaliskuuta Vantaan Korsossa sijaitsevalla Legirus Arenalla, kun joukkueen kevätkuntoa testasi Kolmoseen viime kauden päätteeksi noussut Legirus Inter… siis hetkinen. Miksi Veikkausliigajoukkue pelaa harjoitusottelun Kolmosessa pelaavaa joukkuetta vastaan vajaa kuukausi ennen liigan alkua?

Seuroja yhdistävää tekijää ei tarvitse kauaa pohtia, kun vilkaisee joukkueiden pelaajistoa ja valmentajia. Yhdistävä tekijä on Espanja (tiedä sitten olivatko nämä sidokset lopulta syy ottelun pelaamiseen). Vastakkain olivat myös Vantaan tämän hetken kaksi parasta joukkuetta, toinen alunperin lähtöisin Viipurista ja toinen Pietarista.

Legirus on jo osoittanut pelaavansa täysin väärässä sarjassa, mutta joukkueen esitys Veikkausliigaan noussutta PK-35 Vantaata vastaan kuitenkin yllätti, sillä niin hyvin joukkue pelasi. Lopulta PK-35 Vantaa voitti ottelun vain vaivoin lukemin 1–2.

PK-35 Vantaa lähti otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan. Keskikentän argentiinalaistaituri Lucas Garcia Lopez seurasi kuitenkin ottelun katsomon puolella. Myös toppari Kim Raimi puuttui PK:n rosterista.

Joukkueiden avauskokoonpanot:
PK-35 Vantaa (4-2-3-1)
legirus-pk35vantaa_avaukset
Legirus Inter (4-4-2)

Ottelu alkamassa

Vaikka vastustaja oli Veikkausliigajoukkue, Legirus Inter lähti rakentamaan peliään rohkeasti puolustuksesta lyhyillä syötöillä. PK-35 Vantaa prässäsi korkealta ja onnistui useaan otteeseen riistämään pallon hyökkäyskolmanneksella. Njazi Kuqi oli siirtää PK:n johtoon jo viiden minuutin pelin jälkeen, mutta Legirus-puolustus pelasti tilanteen kulmapotkuksi.

PK-35 Vantaa siirtyi 1–0-johtoon lopulta reilun vartin pelin jälkeen, kun Aleksi Ristola siirsi oman vetonsa paluupallon Legirus-maaliin. 30 minuutin kohdalla PK tuplasi johtonsa, kun pallo ajautui pelaajamassan läpi takatolpalla vapaana olevalle Ristolalle, jolla oli helppo työ viimeistellä illan toinen osumansa. Ensimmäisellä puoliajalla Legirus Inter ei voinut muuta kuin vetäytyä kuoreensa ja puolustaa. Legirus-valmentaja Jose Angel Garcia Sanjuan karjaisi muutaman kerran kovaäänisesti, kun joukkue roiskaisi pallon pois omalta puolustusalueeltaan. Omasta pelitavasta ei saanut lipsua edes Veikkausliigajoukkuetta vastaan. Valmentajan Tito-lempinimi lennättää mielikuvituksen välittömästi Jugoslaviaan… Joka tapauksessa tauolle lähdettiin PK-35 Vantaan johtaessa lukemin 2–0.

Toisella puoliajalla Legirus Inter ei ollut enää täysin jyrän alla, vaan joukkue onnistui jopa ajoittain hallitsemaan pelitapahtumia. 70 minuutin kohdalla Fernando Cozar Torresin veto löysi tiensä PK-35 Vantaan maalin takakulmaan. Cozar Torres oli vielä tasoittaa ottelun hetkeä ennen päätösvihellystä, mutta toisen puoliajan PK:n maalilla pelannut Samu Volotinen torjui espanjalaisen vedon alakulmasta. Lisämaaleja ei nähty, joten Shefki Kuqin miehistö nappasi ottelusta 2–1-voiton.

Legiruksen maalilla lähes koko ottelun pelannut nuori maalivahti teki ottelussa useita hyviä torjuntoja ja uskalsi myös pelata lyhyitä avauksia ja osallistua muutenkin peliin. Toivottavasti nuorukainen kasvaisi vielä muutamia senttejä.

Legirus Interin pelaamissa talven harjoitus- ja cup-otteluissa on ollut silmiinpistävää joukkueen harjoitusasuihin pukeutuneet juniorit, jotka ovat olleet seuraamassa otteluita. Välillä junnut virittelevät jopa pientä kannustusta. Juniorijoukkueita Legiruksella on tällä hetkellä neljässä ikäluokassa ja vanhimmat ovat B-junioreita, joten edustusjoukkueeseen nousee myös seuran omia junioreita. Heistä muutama pelasi myös PK-35 Vantaata vastaan. Seuran tavoitteena on nostaa edustusjoukkue joka vuosi sarjaporrasta ylemmäs ja tällä hetkellä projekti vaikuttaa olevan melko hyvällä mallilla.