Myöhäinen kick-off Havukoskella: FCKU vs. OPedot

fcku-opedot_kulmalippu
FC Korso United ja Orimattilan Pedot kohtasivat Havukosken tekonurmella.

FC Korso United ja Orimattilan Pedot kohtasivat keskiviikkona 18. toukokuuta Havukosken tekonurmella pelatussa Uudenmaan Nelosen kakkoslohkon ottelussa. Ottelu alkoi vasta kello 21, mutta katsomossa oli silti noin 40 katsojaa.

Havukosken tekonurmi toimii pääasiallisesti Koivukylän Palloseuran kotikenttänä, mutta FCKU siirtyi täksi kaudeksi Korson hiekalta pelaamaan kotiottelunsa tekonurmella. Alun perin Havukoskellakin oli hiekkakenttä, joka tunnettiin todella isosta koostaan. 2000-luvun taitteessa hiekan tilalle vaihdettiin nurmi ja kenttää kutsuttiin ainakin joissakin piireissä Havukosken Wembleyksi. Lopulta nurmi kuitenkin korvattiin tekonurmella ja näin ollen kentän käyttötuntien määrä kasvoi huomattavasti.

FCKU-OPedot_katsomo
Havukosken tekonurmen katsomo.

Sarjajumbona majaileva OPedot saapui otteluun yhdeksän kenttäpelaajan voimin eikä ottelun käsikirjoitusta ollut kovinkaan vaikeaa arvata ennakkoon. Kotijoukkue FCKU on vahva ehdokas jopa lohkovoittajaksi ja korsolaiset olivatkin voittaneet neljästä ensimmäisestä ottelustaan kolme ja majailivat sarjataulukossa kolmannella sijalla EsPa/2:n ja JäPS/47:n jälkeen.

Joukkueiden avauskokoonpanot
OPedot (4-4-1)
fcku-opedot_avauksetFCKU (4-4-2)

FCKU hallitsi ottelua alusta lähtien ja ensimmäinen maali nähtiin noin viiden minuutin pelin jälkeen, kun Arto Kuoremäki latasi pallon vapaapotkusta orimattilalaisten maalin kattoon.

fcku-opedot_1-0
Arto Kuoremäki pamautti FCKU:n 1-0-johtoon vapaapotkusta reilun viiden minuutin pelin jälkeen.

Ottelussa melko paljon pelailun makua ja FCKU pyöritteli palloa ensimmäisellä puoliajalla mielinmäärin. 10 minuutin kohdalla Timo Riihelä pääsi puskemaan hyvästä paikasta maalin edestä, mutta pusku suuntautui tolppaan. 2-0-maali syntyi noin 25 minuutin pelin jälkeen, kun Kuorenmäki iski illan toisen osumansa keskikentältä lähteneen hyvän pystysyötön jälkeen.

Tässä vaiheessa ottelua jo valmiiksi vajaalla pelannut OPedot sai lisää jobin postia, kun puolustuksessa pelannut Matti Viljanen loukkaantui ja jatkoi koko loppupelin ontuen. FCKU joutui vaihtamaan ulostulossa loukkaantuneen maalivahtinsa Jani Wahlstenin noin puolen tunnin kohdalla.

Tauolle lähdettiin lopulta tilanteessa 3-0, kun  FCKU-puolustuksesta lähtenyt pitkä pallo vapautti Karri Kauppalan, joka lopulta sijoitti pallon varmasti maalin alakulmaan.

fcku-opedot_lammen_pojat
FCKU:n kannattajaryhmä Lammen Pojat piti tunnelmaa yllä katsomossa.

Toisella puoliajalla OPedot sai jopa jonkin verran otetta pelitapahtumista, mutta kovinkaan vaarallisia tilanteita ei joukkue kuitenkaan pystynyt luomaan. FCKU jatkoi kuitenkin maalintekoaan ja noin 60 minuutin kohdalla Aleksi Hopia viimeisteli 4-0-maalin. Kauppala teki illan toisen maalinsa 70 minuutin pelin jälkeen. Ottelun viimeinen maali syntyi aivan ottelun lopussa kaukovedolla, joka painui maaliin pienen kimmokkeen ja yläriman kautta. Loppulukemat Korso Unitedille 6-0.

Orimattilalaisten riveistä on mainittava hyviä torjuntoja tehnyt maalivahti Joona Ojala ja näyttäviä harhautuksia viljellyt hyökkääjä Nicola Kuokkanen ja muutenkin nostettava hattua koko ottelun vajaamiehisenä pelanneen joukkueen taisteluilmeelle.

FC Korso United ansaitsi voittonsa täysin ja joukkue nousi voiton ansiosta 12 pisteeseen. OPedot jatkaa sarjajumbona hävittyään kaikki neljä pelaamaansa ottelua yhteismaalierolla 1-14.