Koillis-Helsingin derby: PuiU vs. MPS/Atletico Malmi

puiu-atleticomalmi_yleiskuvaa
PuiU ja MPS/Atletico Malmi kohtasivat Helsingin/Uudenmaan Kolmosen 3. lohkon ottelussa Puistolan nurmella.

Puistolan Urheilijat ja MPS/Atletico Malmi kohtasivat perjantaina 20. toukokuuta Helsingin/Uudenmaan Kolmosen 3. lohkon ottelussa Puistolan nurmella. Ottelua mainostettiin Koillis-Helsingin derbynä. PuiU ja Atletico Malmi eivät olleet aikaiseimmin kohdanneet toisiaan virallisessa ottelussa, mutta harjoitusotteluissa ja -turnauksissa joukkueet olivat jo iskeneet yhteen useammankin kerran.

Puistolan nurmi sijaitsee idyllisellä liikunta-alueella Koudan koulun vieressä. Kentän pääkatsomo oli hieman kyseenalaisessa kunnossa, sillä paikoitellen puukatsomo tuntui antavan melko pahasti periksi.

puiu-atleticomalmi_kenttäalueen_portti
Puistolan nurmen kenttäalueen portti.
puiu-atleticomalmi_pääkatsomo
Puistolan nurmen pääkatsomo on melko hyvän kokoinen Kolmoseen. Sisäänkäynti katsomoon on sinisen ”muumitalon” vierestä, jossa otteluiden aikana sijaitsee myös pieni buffetti.
puiu-atleticomalmi_avauskokoonpanot
Joukkueiden avauskokoonpanot marssimassa kentälle.

Kotijoukkue PuiU:n avauskokoonpanossa nähtiin aimo annos Veikkausliigakokemusta, kun muun muassa HJK:ta ja KuPS:ia aikaisemmin urallaan edustanut Petri Oravainen viiletti puistolalaisten oikealla laidalla. Atletico Malmin riveissä mielenkiintoa on herättänyt kovilla tehoilla kulkeva veljestutkapari Ketonen-Ketonen.

Joukkueiden avauskokoonpanot
Atletico Malmi (4-4-2)
puiu-atleticomalmi_avaukset
PuiU (4-4-2)

Ottelua oli saapunut seuraamaan mukavasti yleisöä ja varovaisen arvion mukaan paikalla oli parhaimmillaan reilu 200 katsojaa.

puiu-atleticomalmi_pääkatsomon_yleisö
Pääkatsomossa oli mukavasti yleisöä.
puiu-atleticomalmi_aurinkokatsomon_yleisö
Aurinko paistoi ensimmäisellä puoliajalla kentän toisella puolella sijaitsevaan katsomoon.

Ensimmäinen puoliaika alkoi Atletico Malmin pienellä painostusjaksolla, mutta PuiU pääsi otteluun pian hyvin mukaan ja kentällä kamppailtiin melko tasaisissa merkeissä. Aivan ottelun alussa Atletico Malmin Jonne Ketonen pääsi nokikkain PuiU-vahti Aleksi Helanderin kanssa, mutta Helander veti tilanteessa pidemmän korren vastaantulollaan ja torjui pallon.

15 minuutin kohdalla PuiU loi hyvän hyökkäyksen, joka käynnistyi toppari Jesse Holmströmin pitkällä avauksella. Avaus löysi Abderezak Benhamadin vasemmalta laidalta, jonka syöttö löysi maalin edestä Sami Rinta-Kahilan, joka ei kuitenkaan onnistunut siirtämään palloa maaliin.

20. minuutilla Petri Oravainen väläytteli osaamistaan ja pelasi Rinta-Kahilalle hyvän maalintekopaikan, mutta hyökkääjä hidasteli ratkaisussaan ja tilanne kuivui lopulta kasaan malmilaispuolustuksen ehtiessä pallon ja maalin väliin. PuiUn ratkaisut hyökkäyskolmanneksella olivat usein liian hitaita ja muutama muukin hyökkäys epäonnistui lopulta pienen aikailun takia.

Puolen tunnin kohdalla Atletico Malmin toppari Akan Okomoh pääsi puskemaan hyvästä paikasta, mutta PuiU-vahti Helander ja puistolalaisten puolustus hoitivat pallon lopulta väljemmille vesille.

Puoliajan loppupuolella Atletico Malmi sai taas luotua hyvin painetta PuiU:n kenttäpuoliskolle, mutta maaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty.

puiu-atleticomalmi_puiun_pelaajan_puhuttelu
PuiU:n Lasse Saari pääsi tuomarin puhutteluun telottuaan melko kyseenalaisella tavalla Atletico Malmin Jonne Ketosta. Tempustaan Saari sai kuitenkin vain keltaisen kortin.
puiu-atleticomalmi_puiun_vapari
PuiU:n Sami Rinta-Kahila pääsi kokeilemaan maalintekotaitojaan vapaapotkusta aivan ensimmäisen puoliajan lopussa.

Tauolla yleisölle tarjottiin viihdettä, kun freestyle-futaaja PeGe Piirto esitteli taitojaan.

puiu-atleticomalmi_puoliaikaviihde
Yleisölle tarjoiltiin taukoviihdettä.

Toisella puoliajalla otteluun tuntui tulevan hieman lisää vauhtia ja molemmat joukkueet saivat luotua puoliajan alussa hyviä paikkoja.

puiu-atleticomalmi_ticon_vapari
Atletico Malmi pääsi toisella puoliajalla kokeilemaan PuiU:n muurin kestävyyttä. Hyvin kesti.

Ottelun käännekohta nähtiin noin 60 minuutin pelin jälkeen, kun PuiU:n maalivahti Helander loukkaantui harmittoman näköisessä tilanteessa ja maaliin häntä tuuraamaan asteli ennemmin kenttäpelaajana viihtyvä Joonas Ruumensaari. Hetkeä myöhemmin ensimmäisellä puoliajalla keltaista korttia katsellut Lauri Saari nappasi itselleen toisen varoituksen ja suihkukomennuksen, joten PuiU joitui pelaamaan lähes puoli tuntia yhden kenttäpelaajan alivoimalla ja ilman varsinaista maalivahtia.

puiu-atleticomalmi_pelitilannekuva
Atletico Malmi pääsi pelaamaan suuren osan toisesta puoliajasta miesylivoimalla.

Atletico Malmi siirtyi 1-0-johtoon vain hetki Saaren punaisen kortin jälkeen, kun Mikko Huupposen vapaapotku lirahti melko helpon näköisesti PuiU:n maaliin.

Petri Oravainen pääsi puskemaan hyvästä paikasta 75. minuutilla, mutta pusku suuntautui maalin ohi. PuiUlla oli muutama muukin paikka tasoittaa ottelu, mutta vaihdosta kentälle tullut Atletico Malmin Trong Tranbinh ratkaisi ottelun hetki ennen varsinaisen peliajan päätöstä, ohjattuaan oikealta laidalta lähteneen vapaapotkun vastustamattomasti maalin edestä ohi voimattoman Ruumensaaren.

Ottelu sai ikävän päätöksen, kun Atletico Malmin Ville Ruuska loukkaantui lisäajalla tapahtuneessa yhteentörmäyksessä pahasti. Lopulta koko ottelu päätettiin tähän tilanteeseen ja Ruuska jatkoi iltaansa ambulanssikyydillä. Atletico Malmin Twitter-tilin mukaan ensidiagnoosi Ruuskan vammasta oli, että sääri- ja pohjeluu olisivat molemmat menneet poikki.

Atletico Malmi kipusi voittonsa ansiosta sarjataulukossa kuudenneksi. Kärkisijoilla tasapisteissä olevat Töölön Taisto ja FC Legirus Inter ovat kuitenkin jo yhdeksän pistettä malmilaisten edellä. PuiU jatkaa sarjassa kolmanneksi viimeisenä voitettuaan pelaamistaan viidestä ottelusta vain yhden.

Korjaus 23.5. klo 17.13: loukkaantuneen PuiU:n maalivahdin tilalle maaliin vaihdettiin Joonas Ruumensaari eikä Ilmari Tiainen, kuten tekstissä aikaisemmin luki.

3 kommenttia artikkeliin ”Koillis-Helsingin derby: PuiU vs. MPS/Atletico Malmi

  1. Moi! Upea juttu Koillisen derbystä – mahtavaa, että olet kirjoittanut tästä 🙂

    Ihan vähän täytyy kuitenkin korjata, maaliin ei tullut Helanderin loukkaantuessa suinkaan Ilmari Tiainen, vaan Joonas Ruumensaari (joka oli vaihdettu vain hieman aiemmin kentälle, ja jolla on kokemussta PuiU:n miestenkin maalivahtina yksittäisistä Regions’ Cupin matseista viime vuodelta).

  2. Joonas Ruumensaari (A-jun)vaihdettiin Helanderin paikalle. ”Jope” on loistva hyökkääjä ja omaa erinomaiset taidot myös maalivahtina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s