Maalijuhlat Haminan linnoituksessa: HaPK vs. Purha

HaPK ja Purha kohtasivat Haminan urheilukentällä.

Haminan Pallo-Kissat ja Inkeroisten Purha kohtasivat keskiviikkona 6.7. Haminan linnoituksen muurien ympäröimällä Haminan urheilukentällä Kaakon Kolmosen ottelussa. Joukkueet järjestivät melkoisen ilotulituksen, sillä ottelussa nähtiin lopulta peräti yhdeksän maalia.

Joukkueiden avauskokoonpanot kävelemässä kentälle.

Joukkueiden avauskokoonpanot
Purha (4-4-2)
HaPK-Purha_avaukset
HaPK (4-4-2)

HaPK aloitti ottelun sähäkästi ja Caner Mula oli tehdä maalin jo kymmenen sekunnin pelin jälkeen, mutta hyökkääjän veto meni kuitenkin vähän maalin ohi. Avausmaalia ei tarvinnut odottaa kauaa, sillä Mamet Mula siirsi HaPK:n 1-0-johtoon kolmannella peliminuutilla. Pallo jäi pyörimään Purhan rangaistusalueelle Markus Hämäläisen pitkän sivurajaheiton jälkeen ja Mula survoi pallon lopulta maalin edestä maaliin. HaPK loi ottelun aikana useita hyviä maalintekotilanteita Hämäläisen pitkien rajaheittojen avulla.

Mamet Mula iski illan ensimmäisen maalinsa jo neljännellä peliminuutilla.

Purha nousi tasoihin 11. minuutilla, kun vasempana puolustajana pelanneen Ville Rautakorven vapaapotku painui HaPK-maalin oikeaan yläkulmaan.

Ville Rautakorven vapaapotku painui lopulta HaPK-maalin oikeaan yläkulmaan.

Purha ei ehtinyt nauttia tasatilanteesta kovinkaan montaa minuuttia, sillä 17. minuutilla Hämäläisen rajaheitto aiheutti jälleen hämmennystä Purhan rangaistusalueella ja Mamet Mula viimeisteli tilanteesta lopulta illan toisen maalinsa ja HaPK:n 2-1-johtoon.

Reilun puolen tunnin kohdalla Caner Mula pääsi puskemaan maalin kulmalta, mutta pusku suuntautui hieman Purhan maalin yli. 40 minuutin kohdalla Caner Mula onnistui vihdoin maalinteossa siirtäen pallon maalin edestä maaliin ja tilanteeksi 3-1.

Ensimmäisen puoliajan lopussa nähtiin episodi, jonka seurauksena HaPK:n Saja Leigh marssitettiin suoralla punaisella kortilla suihkuun. Leigh huitaisi tilanteen jälkeen Purhan puolustajaa ja avustavan erotuomarin konsultoinnin jälkeen ottelun päätuomari Turo Veini nosti Leigh’lle punaisen kortin. Tilannetta edelsi katsomoon jonkun verran rangaistuspotkulta haiskahtanut tilanne, jossa Leigh kaadettiin rangaistusalueen kulmalla, mutta peli sai kuitenkin jatkua.

HaPK:n Saja Leigh katseli punaista korttia ensimmäisen puoliajan lopulla.

Toisella puoliajalla Purha otti ohjat käsiinsä ja sai vaihdon myötä lisää vauhtia peliinsä. Samu Häkälän tilalle tullut Aleksi Roitto pelasi mainiosti. Tilannetta auttoi varmasti myös ylivoimalla pelaaminen.

Purha kavensi tilanteeksi 3-2, kun ottelua oli pelattu 50 minuuttia Henrik Hellsténin vedon painuessa upeasti HaPK-maalin oikeaan yläkulmaan. HaPK kuittasi maalin lähes välittömästi, kun Miika Kolsi pääsi siirtämään Purha-vahti Saku Luukkosen pudottaman pallon maaliin ja tilanteeksi 4-2.

Purha onnistui nousemaan jälleen maalin päähän vain pari minuuttia Kolsin maalin jälkeen, kun joukkueen käyttämä kulmapotkukikka onnistui ja toppari Henri Niemi viimeisteli lukemiksi 4-3.

Yleisöä oli enemmän kuin 50, mutta vähemmän kuin 100.

Pallonhallinta oli tässä vaiheessa siirtynyt lähes kokonaan Purhalle ja tuntui olevan vain ajan kysymys, milloin ottelu painettaisiin väkisin tasoihin. Tasoitusmaali nähtiinkin lopulta 77. minuutilla, kun tahtipuikkoa Purhan keskikentällä heilutellut kapteeni Pesari sijoitti pallon lähietäisyydeltä maaliin.

Purha lähti vimmatusti hakemaan voittomaalia, mutta toisin kuitenkin kävi. HaPK pelasi hetken aikaa vain kahdeksalla kenttäpelaajalla Saku Mikkolan ollessa loukkaantuneena kentän laidalla. HaPK onnistui kahden miehen vajauksella iskemään ottelun voittomaalin, kun Mamet Mula täydensi hattutemppunsa vastahyökkäyksen päätteeksi ja iski lähietäisyydeltä ottelun lopputulokseksi 5-4 vain muutama minuutti Purhan 4-4-tasoitusmaalin jälkeen.

Purha-kapteeni Esko-Petteri Pesari antoi hyviä kulmapotkuja.

Ottelun lopussa HaPK onnistui tilkitsemään puolustuksensa ja lähti pienelle sarjatauolle 5-4-voiton ansiosta lopulta kolmea pistettä rikkaampana. Purhalle tappio tuntui varmasti todella karvaalta, sillä joukkueella oli viimeisen viidentoista minuutin aikana avaimet aina voittoon saakka.

Purhalla on ollut suuria vaikeuksia puolustuksensa kanssa, sillä viikkoa aikaisemmin pelatussa MiPK-ottelussa joukkue päästi kolme maalia ja oli useaan otteeseen vaikeuksissa mikkeliläisten kanssa. Etenkin keskityspallot ovat olleet Purhalle myrkkyä. Myös HaPK pääsi ensimmäisellä puoliajalla lähes kävelemään maalipaikkoihin.

HaPK on kymmenen joukkueen Kaakon Kolmosessa voittonsa jälkeen kuudentena, mutta haminalaiset ovat pelanneet ottelun vähemmän kuin suurin osa sarjan muista joukkueista. Purha on sarjassa HaPK:n takana seitsemäntenä. Kauden puolivälissä vaikuttaa vahvasti siltä, että vain yhden pisteen yhdeksästä ottelusta kerännyt Kultsun kakkosjoukkue tulee kauden päätteeksi putoamaan Neloseen. Sarjan kärjessä kouvolalainen FC Peltirumpu lähtee syyskierrokselle muutaman pisteen etumatkan turvin.

Kaakon Kolmosen sarjataulukko ja otteluohjelma löytyy TÄÄLTÄ!