Teurastus Euran Wembleyllä: EuPa vs. PS-44

Euran urheilukeskus panoraama
Euran urheilukeskuksen nurmi

Euran Pallo ja Pallo-Sepot 44 Valkeakoskelta kohtasivat lauantaina 2. heinäkuuta Euran urheilukeskuksen nurmella pelatussa Satakunnan/Tampereen Kolmosen ottelussa. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun voitto mielessä, sillä kotijoukkue EuPa oli sarjassa viimeisenä ja PS-44 lymyili myös putoamisviivan tuntumassa vain pisteen euralaisten edellä. Itse ottelussa PS-44 antoi euralaisille lopulta melkoisen kyydityksen…

EuPan edelliset kolme ottelua olivat päättyneet melko murheellisiin lukemiin, sillä euralaiset hävisivät Tampere Unitedille, NoPS:lle ja Ilves-Kissoille kullekin 6-1. PS-44 puolestaan pelasi seitsemän ensimmäistä sarjaotteluaan ilman voittoa keräten vain yhden tasapelipisteen. Tämän jälkeen PS-44 nappasi kuitenkin seitsemän pistettä kolmesta ottelusta ja nousi pois jumbosijalta ja putoamisviivan yläpuolelle.

eupa-ps44_ottelumainos
EuPa:n kotiottelumainos oli jäänyt päivittämättä.

Euran urheilukeskus sijaitsee noin kilometrin päässä Euran keskustasta umpitien päässä aivan Eurajoen rannalla. Alueelta löytyy nurmi- ja tekonurmipintaisten jalkapallokenttien lisäksi myös yleisurheilukenttä, lentopallo-, koripallo ja tenniskenttiä sekä frisbeegolfrata, joten mahdollisuudet eri urheilulajien harrastamiseen ovat mainiot.

Jalkapallokenttä tunnetaan myös nimellä Euran Wembley. Nurmikentän toisella laidalla on yksi melko suuri katsomo, joka vetää arviolta noin 400 katsojaa. Euran Wembley on Raumalla sijaitsevan Äijänsuon stadionin lisäksi ainoa pelkästään jalkapallolle pyhitetty stadion, jonka laidalla sijaitsee kiinteä ja katettu katsomorakennus. Katsomon ensimmäisiltä riveiltä näkyvyys kentälle on loistava, mutta yläriveillä katon tukipilarit muodostavat harmittavia näköesteitä.

eupa-ps44_pääkatsomon_sisäänkäynti
Sisäänkäynti pääkatsomon keskellä
eupa-ps44_pääkatsomo_kulmalipulta
Euran urheilukeskuksen nurmella katsomo on kentän toisella pitkällä sivulla.
eupa-ps44_tulostaulu
Tulostaulu
eupa-ps44_vaihtopenkit
Vaihtopenkit

Euran Pallo eli EuPa on perustettu vuonna 1954 ja se on pelannut parhaimmillaan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Kakkosessa, viimeksi kaudella 2004. Vuonna 1995 EuPa pääsi jopa karsimaan paikasta Ykköseen, mutta tuolloin FC Honka oli lopulta parempi vierasmaalisäännön turvin molempien otteluiden päättyessä ensin 1-1. Toisen ottelun jatkoajan jälkeen tilanne oli kuitenkin 3-3 ja tämä riitti espoolaisille sarjanousuun. Viime kauden päätteeksi EuPa nousi Nelosesta Kolmoseen.

Valkeakoskelainen Pallo-Sepot -44 perustettiin vuonna 1944 kasvattamaan pelaajia Hakalle tai antamaan pelipaikka niille pelaajille, jotka eivät Hakaan mahtuneet. Seuran tehtävä ei siis ole tähän päivään mennessä muuttunut.

Vierasjoukkue Pallo-Sepot saapui paikalle bussilla.

PS-44:n riveissä nähtiin runsaasti Veikkausliigakokemusta, kun Cheyne Fowler pelasi valkeakoskelaisten keskikentän pohjalla ja Jarno Mattila kärjessä. Veikkasliigamestaruuksia kaksikolta löytyy yhteensä viisi.

eupa-ps44_avaukset_tulossa_kentälle
Avauskokoonpanot marssivat kentälle.

Joukkueiden avauskokoonpanot
PS-44 (4-4-2)
eupa-ps44_avauksetEuPa (4-4-2)

Joukkueiden kapteenit teikkauksessa.

Ottelun alussa kumpikaan joukkue ei onnistunut luomaan vaarallisia maalitilanteita, mutta peli aaltoili päästä päähän. 17 minuutin kohdalla Pallo-Seppojen Jarno Mattila kaadettiin rangaistusalueella ja ottelun erotuomari vihelsi pallon rangaistuspisteelle. PS-kapteeni Martti Raski sijoitti pallon varmasti maalin oikeaan alakulmaan ja vierasjoukkueen 1-0-johtoon.

eupa-ps44_0-1_rankkari
PS-kapteeni Martti Raski sijoitti pallon rangaistuspisteeltä varmasti maalin oikeaan kulmaan.
eupa-ps44_cheyne_fowler
Cheyne Fowler pelasi Pallo-Seppojen keskikentän pohjalla.

Cheyne Fowler vei PS-44:n 2-0-johtoon, kun ottelua oli pelattu 36 minuuttia. Maali oli upea oikean jalan sisäteräsijoitus maalin oikeaan yläkulmaan viistosti oikeasta laidasta tulleeseen vastapalloon. Ennen 2-0-maalia EuPan maalia vartioinut Jussi Helander venyi pariin hyvään torjuntaan, mutta ei voinut enää Fowlerin vedolle mitään.

Tauolle PS-44 lähti 3-0-johdossa, kun Joni Nieminen onnistui maalinteossa 43. minuutilla vedettyään pallon voimalla etukulmasta maaliin, noustuaan ensin oikeaa laitaa pitkin.

Ensimmäinen puoliaika päättyi tähän antamaan kulmapotkuun.
Ensimmäinen puoliaika päättyi tähän Tuomas Laesterän antamaan kulmapotkuun.
eupa-ps44_yleisöä
Yleisöä ottelussa oli arviolta noin 70.
eupa-ps44_tauko
Ottelun tauolla kioskilla ja grillillä oli kuhinaa.

Toinen puoliaika ei ehtinyt vanheta montaa minuuttia, kun PS-44 sai vapaapotkun noin 25 metristä. Juuso Ollikainen pamautti vapaapotkusta varmasti yhden vuoden komeimmista osumista suomalaisissa sarjoissa, kun pallo päätyi yläriman kautta maalin oikeaan kulmaan.

eupa-ps44_4-0_vapari
Tässä on syntymässä ottelun komein maali. Huikea vapaapotku yläriman kautta maalin vasempaan kulmaan.

58 minuutin kohdalla viime kaudella Kakkosta Ilves-Kissoissa pelannut Jere Intala viimeisteli PS-44:n 5-0-osuman maalin edestä. Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin Ollikainen iski ottelun loppulukemiksi 6-0, ohjattuaan vasemmalta laidalta tulleen keskityksen varmasti ohi Helanderin.

eupa-ps44_psn_kulma_toisella_jaksolla
Pallo-Seppojen kulma ottelun loppupuolella.

Ottelun lopussa Jarno Mattilalla oli vielä pari paikkaa viimeistellä maali, mutta tällä kertaa hyökkääjän ruuti pysyi märkänä koko ottelun ajan. Voitto nosti PS-44:n parempiin asemiin sarjataulukossa ja hieman kauemmas putoamisviivasta. EuPa:n on parannettava otteitaan rajusti sarjatauon aikana, jotta visiitti Kolmosessa ei jäisi ranskalaiseksi.