Kymijoen derby Karhulassa: PeKa vs. Purha

PeKa ja Purha kohtasivat perjantaina 12.8. Karhulan keskuskentällä.

Perjantaina 12. elokuuta Karhulan urheilukentällä kamppailtiin Kymijoen derbyn (tai kuten kuuluttaja asian ilmaisi: derby de Kymijoen) merkeissä, kun alajuoksun Karhulan Peli-Karhut isännöi yläjuoksun Inkeroisten Purhaa. PeKa on Kaakon Kolmosessa tiukasti mukana kärkitaistossa, mutta viime aikoina meno kentällä on näyttänyt melko tahmealta, vaikka tulokset ovatkin olleet hyviä.

KTP:n Kaarel Usta vahvisti PeKa:n hyökkäystä ja Atlantiksesta takaisin Kotkaan tullut Tomas Turunen pelasi joukkueen maalilla.

Avauskokoonpanot "tsemppirinkuloissa" ennen ottelun alkua.
Avauskokoonpanot ”tsemppirinkuloissa” ennen ottelun alkua.

Joukkueiden avauskokoonpanot
Purha (4-4-2)
peka-purha_avauksetPeKa (4-4-2)

PeKa siirtyi 1-0-johtoon jo ottelun seitsemännellä minuutilla, kun vasen puolustaja Mikko Ryhänen liukui pallon maalin edestä maaliin. Tilannetta edelsi PeKa:n vaarallinen kulmapotkutilanne.

Purha kuitenkin tasoitti ottelun vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Jussi-Pekka Rämä puski Esko-Petteri Pesarin antaman kulmapotkun vastustamattomasti ohi PeKa-vahti Turusen. Purhan kulmapotkut ovat tällä kaudella olleet erityisen vaarallisia ja joukkue on todennäköisesti hionut niitä paljon.

Maalintekijä Ryhäsen ottelu päättyi lyhyeen noin vartin pelin jälkeen, kun puolustajan polvi vääntyi pallontavoittelutilanteessa. Ryhäsen matka jatkui lopulta kentältä ambulanssilla sairaalaan.

Ottelun avausmaalin tehneen Mikko Ryhäsen ottelu päättyi lyhyeen.

Kaarel Usta pääsi 24. minuutilla avopaikkaan, mutta jostain syystä hyökkääjä viivytteli viimeistelynsä kanssa ja Purhan puolustus ehti estämään maalinteon. Usta oli selkeästi kentän taitavimpia pelaajia, mutta hän hairahtui liian usein kikkailemaan ja hautomaan palloa ja PeKa menetti tämän takia muutaman potentiaalisen hyökkäyksen.

Usta teki kuitenkin PeKa:n 2-1-maalin 27. minuutilla päästessään vetämään pallon rangaistusalueen sisältä maalin takakulmaan. Kliininen viimeistely.

Purha sai ensimmäisellä puoliajalla useita kulmapotkuja.

Purha painosti puoliajan loppua kohti ja 30. minuutilla Jimi Kyytsösen veto kimposi PeKa-puolustuksesta hieman maalin ohi. 38 minuutin kohdalla Turusella oli pieniä vaikeuksia Pesarin vedon torjumisessa ja tilanteesta seurasi kulmapotku. Tauolle lähdettiin PeKa:n johtaessa 2-1.

Ottelussa oli yli 100 katsojaa.

Toisella puoliajalla ei enää nähty lisämaaleja, joten PeKa nappasi tärkeän 2-1-voiton. Toisen puoliajan paras paikka osui PeKan Markus Jääskeläiselle, joka ei kuitenkaan 70. minuuutilla saanut ohjattua Toni Raannin keskitystä takatolpalta maaliin.

Purha joutui pelaamaan ottelun lopun loukkaantumisen takia vajaamiehisenä. Ohuella rosterilla liikkeellä olleilla inkeroislaisilla oli vaihtopenkillä vain kolme pelaajaa ja loukkaantumisen sattuessa kaikki vaihtopelaajat kirmasivat jo kentällä.

Purhan Esko-Petteri Pesari pääsi toisella puoliajalla yrittämään maalintekoa vapaapotkusta.

Voiton myötä PeKa jatkaa lohkon kärkikamppailussa neljäntenä, kaksi pistettä kärjessä olevan FC Peltirummun perässä. Karhulalaiset ovat hävinneet kauden aikana vain yhden ottelun. PeKa kohtaa loppukaudella vielä koko sarjan kärkikolmikon, joten lohkovoittokin on periaatteessa joukkueen omissa käsissä.

Purha puurtaa loppukauden sarjan alemmassa keskikastissa. Putoamisvaaraa ei taida olla, sillä Kultsun kakkosjoukkue on pelannut niin surkean kauden, että putoaja taitaa olla jo selvillä…

Kaakon Kolmosen sarjataulukko ja otteluohjelma löytyy TÄÄLTÄ!