Koillis-Helsingin derby Pukinmäen liikuntapuistossa: Atletico Malmi vs. PuiU

Atletico Malmi ja PuiU kohtasivat Pukinmäen liikuntapuistossa pelatussa Koillis-Helsingin derbyssä. Kuvassa joukkueet tulossa kentälle ennen 2. puoliaikaa.

Kauden toinen Atletico Malmin ja Puistolan Urheilijoiden välinen Koillis-Helsingin derby Helsingin ja Uudenmaan Kolmosen 3. lohkossa pelattiin torstaina 18. elokuuta Pukinmäen urheilupuistossa.

Pukinmäen liikuntapuisto on yksi niistä kuudesta (uusi ja vanha Bollis laskettu yhdeksi kentäksi) helsinkiläiskentästä, jolla on pelattu Veikkausliigaa. Pasi Rautiaisen luotsaama lähiöseura PK-35 ihastutti liigassa kaudella 1998. Seuraavaksi kaudeksi Hjallis Harkimo osti seuran ja käynnisti FC Jokereiden tarun…

Liikuntapuisto sijaitsee melko hyvien liikenneyhteyksien päässä, sillä sekä Malmin että Pukinmäen juna-asemilta on paikan päälle matkaa noin 1,5 kilometriä. Kävelymatka siis.

Nykyisellään Pukinmäen liikuntapuisto ei missään nimessä saisi liigalisenssiä. Kentän toisella laidalla on kolmirivinen katsomo, joka sijaitsee noin 20 metrin päässä kentästä. Katsomo kentän toiselta puolelta on ilmeisesti purettu aikaa sitten. Paikalla on vain muutama katsomon ”painoina” käytetty betonimöhkäle. Kentällä ei myöskään ole valoja ja Atletico Malmi-PuiU -ottelun toisella puoliajalla iltahämärä laskeutui Pukinmäkeen ja oli lähellä ettei se jo ruvennut vaikeuttamaan pelaamistakin.

Vaihtopenkit sijaitsevat kentän katsomoa vastapäätä olevalla laidalla.
Kun PK-35 pelasi Pukinmäessä Veikkausliigaa kaudella 1998, oli kentän toisellakin sivulla katsomorakennelma. Siitä muistona vielä katsomon betonipainot.
Nykyisin kentän laidalla oleva ainoa katsomorakennelma on melko vaatimaton.
Kentän ja katsomon välinen etäisyys on melko suuri.

Pukukoppitilat ovat yleisurheilukentän toisessa päässä olevien tenniskenttien takana, joten pelaajilla kertyy kävelymatkaa kopeilta kentille noin 100 metriä.

Joukkueet lähtivät otteluun melko erilaisista lähtökohdista. Edellisen kierroksen tappio sarjaa johtavalle FC Legirus Interille tiesi Atletico Malmille käytännössä sitä, että lohkovoitosta on enää loppukauden aikana turha haaveilla. Sijoittuminen kolmen parhaan joukkoon on kuitenkin edelleen mahdollista.

Yleensä PuiU:n puolustuslinjassa luutiva Jesse Holmström oli tällä kertaa katsomon puolella.

PuiU pääsi aloittamaan ottelun.

Joukkueiden avauskokoonpanot
PuiU (4-4-2)
atleticomalmi-puiu_avaukset
Atletico Malmi (4-4-2)

Atletico Malmi ratkaisi ottelun seitsemän ensimmäisen minuutin aikana siirtyen nopeassa tahdissa 3-0-johtoon. Puistolalaiset näyttivät lähtevän otteluun täysin kävellen, sillä sen verran helposti Atletico Malmi vyöryi vastustajan maalille ja Ketosen tehoveljekset Jonne ja Jesse tekivät tuhojaan yhdessä hyökkääjä Mikko Kourin kanssa.

Jonne Ketonen aloitti maalinteon jo ottelun toisella minuutilla, kun Kourin syöttö löysi hänet maalin edestä. Jesse Ketonen puolestaan teki 2-0-maalin neljännellä minuutilla päästyään veljensä syötön jälkeen läpiajoon vasemmalta laidalta. Hyökkäys päättyi tarkkaan sijoitukseen. Kouri iski lukemiksi 3-0 seitsemännellä minuutilla maalin edestä.

PuiU:n kannattajat joutuivat pettymään pahasti. "Ei se mikään Legirus ole, vaan Malmi" -huuto kuului katsomosta 3-0-tilanteessa.
PuiU:n kannattajat joutuivat pettymään pahasti. ”Ei se mikään Legirus ole, vaan Malmi” -huuto kuului katsomosta 3-0-tilanteessa.
Ottelua oli saapunut seuraamaan muutamia kymmeniä katsojia.
Aivan jokaisesta paikasta ei Atletico Malmi saanut palloa maaliin. Tässä tilanteessa J. Ketonen menetti tasapainonsa ratkaisevalla hetkellä ja lopulta kaatui.
Aivan jokaisesta paikasta ei Atletico Malmi saanut palloa maaliin. Tässä tilanteessa Jesse Ketonen menetti tasapainonsa ratkaisevalla hetkellä ja lopulta kaatui.

Jonne Ketonen teki illan toisen maalinsa 24. minuutilla ja ottelu oli viimeistään tämän maalin myötä ratkennut. PuiU sai ensimmäisen puoliajan lopulla muutaman maalipaikan, mutta Atletico Malmin maalivahti Elis Rintalan torjunnat ja heikko viimeistely pitivät puistolalaisten maalisarakkeen nollassa.

Toisen puoliajan alussa PuiU loi muutamia hyviä maalintekotilanteita, mutta pääsääntöisesti toinen jakso oli enemmän pelailua ja päätösvihellyksen odottelua. Toisessa päässä Atletico Malmi myös haaskasi lukuisia maalipaikkoja ja loppunumerot olisivat rehellisyyden nimissä voineet olla paljon suuremmat kuin nyt nähty 5-0. Toisen puoliajan ainoa osuma nähtiin 65. minuutilla, kun vaihdosta kentälle jo ensimmäisellä puoliajalla tullut Mikko Huupponen siirsi pallon maalin edestä verkon perälle.

Atletico Malmin Akan Okomoh antamassa kulmapotkua ottelun loppuhetkillä.

Kauden molemmat Koillis-Helsingin derbyt menivät siis Atletico Malmin nimiin yhteismaalein 7-0. PuiU saa todella skarpata otteitaan sarjataulukon tyvipäässä, mikäli joukkue haluaa pelata derbyjä Kolmosessa myös ensi kaudella.