Kaakon Kolmosen avaus Karhulassa: PeKa vs. Virky

dav

PeKa:n ja Virkyn välinen ottelu on juuri alkamassa.

Yli puoli vuotta kestänyt odotus päättyi vihdoin Kaakon Kolmosen joukkueiden osalta perjantaina 28. huhtikuuta, kun sarja käynnistyi kolmen ottelun voimin. Alun perin 12 joukkueen sarjaksi suunniteltu Kaakon Kolmonen supistui talven aikana kymmenen joukkueen sarjaksi, kun FC84 ja Kultsun kakkosjoukkue luopuivat leikistä.

Ehkä suurimman lisämausteen sarjaan tuo tänä vuonna MyPan edustusjoukkueen paluu kentille. Joukkue nappasi Inkeroisten Purhan sarjapaikan ja lukeutuu heti sarjan voittajasuosikkeihin. MyPa oli myynyt kausikorttejakin muutama viikko ennen sarjan alkua jo yli 400 kappaletta. Muita nousijasuosikkeja sarjassa ovat ainakin SavU ja mahdollisesti myös HaPK sekä STPS. Kymenlaaksolaisista Karhulan Peli-Karhut ja FC Peltirumpu ovat hieman heikentyneet viime kaudesta ja joukkueet taistelevat ehkä ennemmin keskikastin sijoituksista.

PeKa aloitti kotiottelunsa perjantaina lappeenrantalaista Virkyä vastaan kotikentällään Karhulassa. Nurmelle ei vielä ollut asiaa, joten ottelu pelattiin keskuskentän tekonurmella. Vuonna 2013 kaveriporukan ympärille perustettu lappeenrantalainen Virky nousi talvella kabinettipäätöksellä Kolmoseen. Joukkue aloitti taipaleensa neljä vuotta sitten Kutosesta, joten nousu on ollut huima.

Nuoren PeKa:n riveihin kokemusta toi KTP:ssä muutama vuosi sitten pelannut Matti Puhakka. Yleensä maalivahtina pelannut Tomas Turunen puolestaan luuti PeKa:n topparina Rurik Osolan vartioidessa maalia. Viime kauden PeKa-joukkueesta Juho Nykänen ja Anton Eerola siirtyivät talven aikana Kakkoseen pudonneeseen KTP:hen ja hyökkääjä Ferdi Balkiran HaPK:n riveihin.

Joukkueiden avauskokoonpanot:
Virky (4-2-3-1)
PeKa-Virky_avauksetPeKa (4-2-3-1)

PeKa:n nuori joukkue aloitti ottelun vahvasti ja Virky asettautui suosiolla puolustuskannalle. Karhulalaiset pyörittivät peliä, mutta maalin edessä viimeistely oli tehotonta ja lisäksi Virky pääsi ensimmäisellä jaksolla useaan otteeseen vaarallisiin vastahyökkäyksiin, osittain PeKa-puolustuksen ajoittain huolimattoman syöttötyöskentelyn takia. PeKa sai ensimmäisellä jaksolla lukuisia hyviä maalipaikkoja, mutta tolppa ja Virky-vahti Mats Malinen pysäyttivät pallon joka kerta. Virkyn paras maalipaikka osui Juuso Laapakselle, joka pääsi läpiajoon PeKa-puolustuksen virheen jälkeen, mutta sijoitti pallon sivuverkkoon.

dav

PeKa:lla oli ensimmäisellä jaksolla monta hyvää maalipaikkaa, mutta Virky-vahti Mats Malinen ehti tämänkin vapaapotkun tielle.

Ensimmäinen jakso päättyi Virkyn maalin edustalle, jossa pallo näytti jo menneen maaliin, mutta Malinen nappasi sen ilmeisesti haltuunsa vielä maaliviivalta ja tauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa.

dav

Tarjoilut tekivät tauolla kauppansa.

Virky siirtyi 0-1-johtoon heti toisen jakson alussa, kun Toni Tanninen pääsi sijoittamaan pallon PeKan maaliin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. PeKa lamaantui Virkyn johtomaalista ja ote pelistä siirtyi pitkäksi toviksi lappeenrantalaisille, kunnes toppari Aaro Säämänen onnistui puskemaan tasoitusmaalin Juho Raivelan hyvästä kulmapotkusta, kun ottelua oli pelattu 65 minuuttia.

dav

Koleassa kevätillassa ottelua seurasi arviolta hieman alle 100 katsojaa.

Ottelun lopussa Virky-hyökkääjä pääsi vaaralliseen läpiajoon, mutta PeKa-vahti Osola ryntäsi vastaan ja torppasi hyökkääjän, estäen näin maalinteon. Erotuomari nosti tempusta kuitenkin vain keltaisen kortin ja tilannetta seurannut vapaapotku ei tuottanut tulosta. Ottelu päättyi siis lopulta 1-1-tasatulokseen.

dav

PeKa:n Juho Raivela antamassa vapaapotkua ottelun toisella jaksolla.

Tasapeli oli joukkueille varmasti pieni pettymys, sillä sen verran monta maalipaikkaa molemmat mokasivat. Virky kuitenkin teki melko vahvan debyytin Kolmosessa ja on ehkä joukkueista se tyytyväisempi lopputulokseen.

PeKa:n valmentaja Ari Laitinen kommentoi ottelua Kymen Sanomille:

— Vastustaja roiski palloja ylös, ja meillä oli niiden kanssa ihmeen vaikeaa. Olemme harjoitelleet hyvin ja meillä on selkeä pelitapa. Pienellä kentällä ja fyysistä joukkuetta vastaan sen toteuttaminen oli kuitenkin vaikeaa.

Ensi perjantaina (5.5.) Karhulan keskuskentän tekonurmella nähdään melkoinen namupala, kun PeKa kohtaa MyPan Regions’ Cupin 3. kierroksella kello 19.

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Kolmonen Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s