Etelä-Kymenlaakson derby Haminassa: HaPK vs. PeKa

dav
HaPK ja PeKa kohtasivat Etelä-Kymenlaakson derbyssä Haminan urheilukentällä.

Kaakon Kolmosen kauden ensimmäinen Kymenlaakson derby pelattiin lauantaina 20. toukokuuta Haminan kevääseen heränneellä urheilukentällä Haminan Pallo-Kissojan ja Karhulan Peli-Karhujen välillä. Joukkueet kohtasivat jo aikaisemmin keväällä Regions’ Cupin 2. kierroksella ja tuolloin PeKa oli parempi lukemin 2-1.

HaPK:n joukkue on jonkin verran uusiutunut viime kaudesta, kun Marko Tyyskä ja Onur Celik siirtyivät KTP:hen. Viime kaudella PeKa:ssa pelannut ja keväällä KTP:n testissä ollut Ferdi Balkiran puolestaan siirtyi haminalaisten riveihin. Viime kaudella KTP:n B-junioreissa pelannut siirtyi myös HaPK:n paitaan.

Kotijoukkue HaPK oli aloittanut kautensa surkeasti häviten kaikki kolme pelaamaansa sarjaottelua ja haminalaiset olivatkin ennen ottelua Kaakon Kolmosen viimeisinä. Paine avauspisteiden nappaamiseen kauden ensimmäisessä kotiottelussa oli varmasti HaPK:lla kova. PeKa puolestaan oli aloittanut kautensa hyvin voitolla ja tasapelillä.

Avauskokoonpanot esittelyssä ennen ottelua.

Joukkueiden avauskokoonpanot
PeKa (4-4-1-1)
HaPK-PeKa_avauksetHaPK (4-4-1-1)

Ottelu eteni melko tasaisissa merkeissä, mutta PeKa loi ensimmäisellä jaksolla paremmat maalintekopaikat, kun Arame Mudahemuka ja Juho Raivela pääsivät yrittämään maalintekoa hyvistä tekopaikoista, mutta Emil Jaarinen HaPK:n maalilla torjui tilanteet upeasti. Myös HaPK onnistui maalipaikkojen luomisessa, mutta pelaajien viimeiset ratkaisut hyökkäyskolmanneksella jättivät paljon parantamisen varaa ja tauolle lähdettiin 0-0-tilanteessa.

HaPK:n kannattajat pitivät ottelussa tunnelmaa yllä.

Valleille kerääntyneet HaPK:n ultrat pitivät läpi koko ottelun hyvin tunnelmaa yllä. Lauluvalikoimaan kuului muutamia erittäin oivaltavia chantteja. Kentän vieressä olevat vallit tarjoavat kentälle kenties parhaat katselupaikat, sillä pelin hahmottaa ylhäältä todella hyvin. Etelä-Kymenlaakson derby selvästi kiinnosti yleisöä, sillä paikalla oli reilusti yli 100 katsojaa.

HaPK-PeKa -ottelun yleisöä
Ottelussa oli reilusti yli 100 katsojaa.

Toisella jaksolla PeKa oli hallitsevampi osapuoli ja ottelun ainoa maali nähtiin 50. minuutilla, kun Elmeri Oksasen kova veto painoi aivan HaPK-maalin yläriman alle. PeKa oli lisätä johtoaan viisi minuuttia myöhemmin, mutta Juho Raivelan vapaapotku tärähti lopulta maalin ylärimaan.

PeKan Juho Raivela pamautti toisella jaksolla pallon vapaapotkusta ylärimaan.

HaPK ei lopulta saanut kunnollista loppukiriä aikaiseksi ja täydet kolme pistettä matkasivat tällä kertaa Karhulaan.

Kaakon Kolmosen sarjataulukko 21.5.
Kaakon_Kolmosen_sarjataulukko_21.5.

HaPK:n tilanne sarjan hännillä alkaa vaikuttamaan jo hieman tukalalta, vaikka sarja onkin vasta aivan aluillaan ja matkaa putoamisviivan yläpuolelle on vain kaksi pistettä. Noususta Kakkoseen Haminassa tuskin tällä kaudella enää vakivissaan taistellaan. PeKan kausi puolestaan on alkanut erittäin positiivisesti ja joukkue keikkuu aivan kärkisijan tuntumassa. Sarja on tänä vuonna todella lyhyt, sillä ottelukierroksia pelataan vain 18, joten jokaisella voitolla voi olla valtava vaikutus lopulliseen sarjasijoitukseen.