Kärkiottelu Hiekkaharjun urheilupuistossa: Legirus Inter vs. KTP

Legirus Inter ja KTP kohtasivat Hiekkaharjun urheilupuistossa.

Lauantaina elokuun 19. päivänä Hiekkaharjun urheilupuistossa pelattiin Kakkosen A-lohkon ottelu FC Legirus Inter-KTP. Muutaman kilometrin päässä urheilupuistosta varttuneena miljöö oli minulle enemmän kuin tuttu, mutta lauantain ottelu oli kuitenkin ensimmäinen, jonka todistin kentällä katsojana. Uusi bongaus siis. Vantaalaisjoukkueet eivät ole aikuisten sarjoissa juuri Hiekkaharjua kotikenttänään käyttäneet ennen kuin Legirus Inter nappasi sen kotipaikakseen täksi kaudeksi.

Hiekkaharjun urheilupuistossa sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä vain muutaman sadan metrin päässä Hiekkaharjun asemasta. Yleisurheilukentän lisäksi alueelta löytyy muun muassa tennis- ja rantalentopallokenttiä. Yleisurheilukentän toisella pitkällä sivulla on kaksi, yhteenä muutamia satoja katsojia vetävät, katsomorakennelmat.

Ilmoitus eräällä kiinni olleella portilla.
Katsomon takana kulki kävelytie, jolle muutamat ohikulkijat jäivät katselemaan ottelua.
Hiekkaharjun UP:n vaihtopenkit
Vaihtopenkit sijaitsivat katsomoa vastapäätä kentän toisella puolella. Osa yleisöstä seurasi ottelua vaihtopenkkien takana olevalta nurmikukkulalta.

Aleksi Tarvonen teki paluun KTP:n avauskokoonpanoon ja Saku Kvist jatkoi vasempana puolustajana pelikieltoaan edelleen kärsivän brassipuolustaja Tiagon korvaajana. Tuomo Turunen aloitti keskikentän keskustassa seurasta lähteneen Quincy Osein paikalla.

Legirus Interin avauskokoonpanossa nähtiin yksi pienoinen yllätys, kun joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa hyvin pelannut Samuel Chidi aloitti vaihtopenkillä.

Joukkueiden avauskokoonpanot esittelyssä ennen ottelun alkua.

Joukkueiden avauskokoonpanot
KTP (4-4-1-1)
Legirus-KTP_avaukset
Legirus Inter (4-4-1-1)

Legirus Inter pääsi heti ottelun alussa hyvään hyökkäykseen, mutta KTP selvitti tilanteen. KTP sai ottelun yhdeksännellä minuutilla vapaapotkun oikealta laidalta ja Ousman Jarju pääsi ohjaamaan Saku Kvistin keskityksen maalin edestä, mutta Legirus-vahti Besart Mustafa venyi hyvään torjuntaan. Kotijoukkue siirtyi 1-0-johtoon 13. minuutilla, kun Pyry-Ville Korhonen pääsi helponlaisesti vastakkain maalivahti Jiri Kosken kanssa ja sijoitti pallon maaliin.

Pyry-Ville Korhonen vei Legiruksen 1-0-johtoon.

Legirus Interin johtomaalin jälkeen KTP hallitsi ottelua. Legirus Inter puolestaan rikkoi ottelussa todella paljon. Ottelussa jaettiin yhteensä kahdeksan keltaista korttia, neljä molemmille joukkueille. Pelin kuva oli kuitenkin koko ajan selvä. KTP piti palloa ja Legirus Inter iski nopeilla vastahyökkäyksillä.

36 minuutin pelin jälkeen Jarjulle avautui jälleen loistava maalipaikka, mutta hyökkääjän sijoitus meni lopulta takatolpan ohi. Tilanteesta olisi ehdottomasti pitänyt tehdä maali. Jarju ei ole ollut viime otteluissa parhaimmillaan. Tauolle lähdettiin Legirus Interin johtaessa 1-0.

Ottelupöytäkirjan mukaan ottelun yleisömäärä oli 82, mutta todellisuudessa paikan päällä oli reilusti yli 100 katsojaa (kuva otettu ennen toisen jakson alkua).
KTP:n kannattajat Hiekkaharjussa
Kotkasta oli saapunut otteluun minibussillinen kannattajia ja lisäksi pääkaupunkiseudun KTP-kannattajat olivat hyvin edustettuina.
Buffetti kiinnosti tauolla.
Toinen jakso alkamassa.

Legirus Inter vaihtoi Samuel Chidin kentälle heti toisen jakson alussa ja tämä paransi kotijoukkueen pelaamista. Chidi oli KTP:n puolustukselle erittäin vaativa pideltävä.

Aleksi Pahkasalo täräytti Legirus Interin vapaapotkusta 2-0-johtoon.

Ottelua oli pelattu hieman reilut 60 minuuttia, kun Legirus Inter sai vapaapotkun suhteellisen vaarattomasta paikasta noin 30 metrin päästä KTP:n maalista. Aleksi Pahkasalon veto osui kuitenkin KTP-pelaajan käteen ja Legirus Inter sai heti toisen vapaapotkun, tällä kertaa noin yhdeksän metriä lähempää. Tällä kertaa Pahkasalo täräytti vapaapotkun vastustamattomasti maalin vasempaan alakulmaan. Maali oli Pahkasalolle jo kauden 15. ja hän johtaa Kakkosen maalipörssiä.

KTP:n uusi hyökkääjä Jhonatan Donado Cardales pääsi kentälle, kun ottelua oli pelattu 68 minuuttia.

KTP pääsi otteluun vielä mukaan, kun Legirus Interin maalivahti Besart Mustafa töpeksi vaarattoman pallon kulmapotkuksi. Loukkaantumisen jälkeen kentälle palannut Aleksi Tarvonen puski tilannetta seuranneen Lucas dos Santosin oikealta laidalta lähteneen kulmapotkun voimalla maaliin.

Lucas dos Santos antamassa KTP:n kulmapotkua.

Ottelun loppupuolella KTP:lle kävi, kuten sille on jo useamman kerran käynyt tällä kaudella, kun joukkue on ollut toisella jaksolla tappio- tai tasapelitilanteessa. Alkoi yltiöpäinen hyökkääminen, jolloin Legirus Inter pääsi usein nopeisiin ja hyvin organisoituihin vastaiskuihin. Vastahyökkäyksien pääarkkitehdit olivat vahvasti pelanneet Pahkasalo ja Chidi. Etenkin Chidin piteleminen tuntui olevan KTP:n puolustukselle todella vaikeaa. Legirus Inter oli ottelun lopussa muutaman kerran lähellä kolmatta maalia, mutta tolppaa lähemmäs vantaalaiset eivät palloa saaneet. KTP puolestaan hakkasi päätään Legiruksen puolustusmuuriin.  Loppuhetkien paras paikka osui Manel Subirats Gasparinille, jonka kierteisen vedon Mustafa kuitenkin torjui.

Lopputulos 2-1 tarkoitti sitä, että Legirus Inter piti itsensä mukana lohkon voittokamppailussa.

Kakkosen A-lohkon sarjataulukko 24.8.
Kakkosen_A-lohkon_sarjataulukko_22.8.2017A-lohkon kärkikamppailusta on tulossa todella jännittävä. Oman lusikkansa soppaan yrittää heittää viime aikoina hyvin pelannut PKKU, joka kohtaa kärkijoukkueista vielä KTP:n, Klubi 04:n ja PEPO:n. KTP kohtaa seuraavassa ottelussaan

KTP kohtaa seuraavaksi sarjajumbo FC Lahti Akatemian, joka putoaa kauden päätteeksi lähes varmuudella Kolmoseen. Tuomo Turuselle Legirus Inter -ottelu oli viimeinen KTP:n paidassa tällä kaudella miehen keskittyessä opintoihinsa. Keskikentälle hankitun suomalais-somalialaisen 18-vuotiaan Abdulkarir Said Ahmedin pelilupa on kunnossa ja hänet saatetaan nähdä tositoimissa jo maanantaina.

KTP:n seuraava ottelu: Ma 28.8. klo 18.30 vs. FC Lahti Akatemia (Arto Tolsa Areena)