Ylikävely Arto Tolsa Areenalla: KTP vs. Sudet

dav
KTP-Sudet -ottelu pelattiin hienossa säässä.

KTP ja Sudet ratkoivat Kymenlaakson herruutta maanantaina 14. elokuuta Arto Tolsa Areenalla. Joukkueet lähtivät otteluun täysin erilaisista tilanteista, sillä KTP jahtaa ahnaasti lohkovoittoa ja Sudet yrittää välttää putoamisen nyt kolmatta kautta putkeen.

Ottelu oli keskikentällä loistavasti kesän ajan pelanneelle Quincy Oseille viimeinen KTP:n paidassa ainakin toistaiseksi. Saku Kvist tuurasi pelikiellossa ollutta Tiagoa vasempana laitapuolustajana ja Marko Tyyskä palasi takaisin avauskokoonpanoon. Aleksi Tarvonen puolestaan pääsi loukkaantumisen jälkeen takaisin KTP:n vaihtopenkille. Sudet lähti otteluun ilman parasta maalintekijäänsä Niko Nakaria.

Joukkueiden avauskokoonpanot:
Sudet (5-4-1)
KTP-Sudet_avaukset
KTP (4-4-1-1)

KTP siirtyi 1-0-johtoon heti ottelun alussa, kun Juho Nykänen viimeisteli maalin edustalta jo kauden kymmenennen osumansa. Esityön maaliin tekivät Driton Shala ja Ousman Jarju, joka ohjasi Shalan syötön Nykäselle.

Jarju pääsi muutamaa minuuttia myöhemmin maalin edessä vapaasti ohjaamaan oikealta laidalta tullutta keskityksystä, mutta gambialainen onnistui nostamaan pallon useita metrejä maalin yli.

Driton Shala loukkasi takareitensä ottelun 28. minuutilla ja samoihin aikoihin Quincy Osei puski KTP:n 2-0-johtoon Lucas dos Santosin keskityksestä. Shala joutui tulemaan vaihtoon ja hänen tilalleen otettiin Anton Eerola.

KTP iski vielä yhden maalin ensimmäisen jakson lisäajalla, kun Jarju osui vihdoin päästyään viimeistelemään taukolukemiksi 3-0 Kvistin syötöstä.

Ottelua oli pelattu 67 minuuttia, kun viimeistä otteluaan KTP:ssa pelaava Osei loukkaantui ja joutui jättämään kentän. Ikävä päätös Osein KTP-uralle. Kotkassa varmasti toivotaan, että Osei vielä palaisi seuran riveihin, sen verran vakuuttavasti ghanalainen KTP:n keskikentällä pelasi. Tuomo Turunen korvasi Osein keskikentällä.

Ottelua oli pelattu 82 minuuttia, kun Kvist löysi Eerolan rangaistusalueen sisältä pienellä vasemmalta laidalta lähteneellä nostolla. Eerola otti pallon haltuun ja veti pallon hallitusti maaliin ja lukemiksi 4-0. Hetkeä myöhemmin toisella jaksolla vaihdosta vaihdosta kentälle tullut Niko Ikävalko pääsi yrittämään maalintekoa, mutta hänen vetonsa suuntatui päin Susien maalivahti Antti Kaikkosta.

dav
Sudet sai luotua ottelun aikana vain muutamia tilanteita KTP:n maalille. Kuvassa Simo Majander antamassa kulmapotkua ottelun toisella jaksolla.

Jarju pääsi ohjaamaan ottelun loppunumeroiksi 5-0 kauden viidennellä osumallaan, kun ottelua oli pelattu 89 minuuttia. Sudet oli ottelussa todella hampaaton ja heikoin tällä kaudella Arto Tolsa Areenalla vierailleista joukkueista. Ottelu olisi voinut päättyä KTP:n hyväksi paljon suurinumeroisemminkin. Tappion myötä Sudet jäi putoamisviivan alapuolelle ja joukkueella tulee olemaan täysi työ sarjapaikkansa säilyttämisen kanssa. Voi hyvin olla, että ensi kaudella ainoa kouvolalainen Kakkosen joukkue on MYPA, joka on tällä hetkellä vahvasti nousemassa Kolmosesta Kakkoseen. KTP:n tuore hyökkääjähankinta kolumbialainen Jhonathan Cardales istui koko ottelun vaihtopenkillä.

Lohkon kärkikamppailun kannalta keskiviikkona saatiin KTP:n kannalta mukava yllätystulos, kun MP aiheutti Klubi 04:lle kauden ensimmäisen tappion voitettuaan Ristiinassa pelatun ottelun lukemin 3-1. Ottelu oli siirretty syyskuun alusta aikaisempaan ajankohtaan, sillä suuri osa Klubi 04:n pelaajista pelaa tuolloin nuorisomaajoukkueissa. Tulos tarkoittaa sitä, että KTP:lla on mahdollisuus lisätä eroa Klubiin, mikäli joukkue voittaa Legirus Interin lauantaina Vantaan Hiekkaharjussa.

Kakkosen A-lohkon sarjataulukko 17.8.
Kakkosen_A-lohkon_sarjataulukko_17.8.2017PEPO ja Klubi 04 kohtaavat sunnuntaina Lappeenrannassa, joten KTP saattaa parhaimmillaan repiä lisää eroa kaikkiin päävastustajiinsa viikonlopun aikana.

Vierasotteluun Legirus Interiä vastaan on Kotkasta lähdössä kannattajien järjestämä bussikuljetus ja pääkaupunkiseudun KTP-kannattajat löytävät varmasti jälleen sankoin joukoin paikan päälle. KTP kärsi kauden ainoan tappionsa juuri Legirus Interille, joten joukkueella on kalavelkoja makseltavana.

KTP:n seuraava ottelu: La 19.8. klo 17.00 vs. FC Legirus Inter (Hiekkaharjun UP)