Vajaamiehistä tehottomuutta Bolliksella: Kiffen vs. KTP

Töölön pallokenttä
Töölön pallokenttä on yksi sympaattisimmista jalkapallostadioneista Suomessa.

Töölön pallokenttä on ehdottomasti yksi sympaattisimmista jalkapallostadioneista Suomessa ja kentällä on vierailtava vähintään kerran kaudessa. KTP matkasi Helsinkiin Kiffenin vieraaksi tiistaina 14. elokuuta. Pallokentän katsomoon saapui Kiffenin kauden ennätysyleisö, 250 katsojaa ja ainakin puolet katsojista oli vierasjoukkueen kannattajia.

Saku Kvist nousi takaisin KTP:n avauskokoonpanoon ensimmäistä kertaa kesäkuun alussa Legirus Interiä vastaan nappaamansa punaisen kortin jälkeen. Marko Tyyskä putosi vaihtopenkille, jolla nähtiin jälleen myös Tuomo Turunen. Viime viikolla sopimuksen KTP:n kanssa tehnyt kolumbialainen hyökkääjä Jhonathan Cardales ei ollut vielä joukkueen kokoonpanossa.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Kiffenin paidassa säväyttänyt Justus Kauppinen ei ollut tällä kertaa Kiffenin kokoonpanossa.

Joukkueiden avauskokoonpanot kättelivät ennen ottelun alkua.

Joukkueiden avauskokoonpanot
KTP (4-4-1-1)
Kiffen-KTP_avauksetKiffen (4-5-1)

KTP vyörytti hyökkäyksiä koko ensimmäisen jakson ajan Kiffenin maalille, mutta parilta edelliseltä kaudelta tuttu tehottomuus maalin edessä nosti jälleen päätään.  KTP sai vapaapotkun melko hyvästä paikasta jo viiden minuutin pelin jälkeen ja Kiffen-vahti Timo Aaltosella oli yllättäviä vaikeuksia Saku Kvistin keskelle suuntautuneen vedon kanssa. Lopulta Aaltonen torjui pallon maalin yli kulmapotkuksi.

14 minuutin kohdalla Driton Shala sai pallon vapaaseen maalintekopaikkaan, kun Aaltonen sähelsi pallon kanssa, mutta Kiffenin toppari Kari Kuikka kuitenkin putsasi pallon turvaan ennen maaliviivaa. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Topi Pasi ohjasi pallon puolestaan kulmapotkun jälkeen Kiffenin maalin ylärimaan.

Lucas dos Santos antamassa vapaapotkua ensimmäisellä jaksolla.

40 minuutin kohdalla KTP koki pahan takaiskun, kun Tiago sai keskialueella tekemästään rikkeestä suoran punaisen kortin ja on näin ollen sivussa myös KTP:n kahdesta seuraavasta sarjaottelusta (vs. Sudet ja Legirus Inter). Tilanteessa Kiffenin Cheikh Toure oli pääsemässä läpiajoon.

Ottelussa oli Kiffenin kauden ennätysyleisö, 250 katsojaa. Yli puolet taisi kannattaa KTP:ta.

Toisella jaksolla ottelusta ei juuri huomannut, että KTP pelasi yhden miehen alivoimalla. 48 minuutin kohdalla yleisö luuli jo Lucas dos Santosin vedon menneen maaliin, mutta todellisuudessa veto suuntautui hieman maalin ohi ja kimposi takaseinästä maaliverkkoihin. 58 minuutin kohdalla Ousman Jarju pääsi läpiajoon ja kiersi maalivahti Aaltosen, mutta horjahti tai liukastui tilanteessa ennen viimeistely-yritystä ja lopulta Kuikka ehti jälleen pelastamaan tilanteen.

Lukuisista yrityksistä huolimatta KTP ei saanut palloa Kiffenin maaliin. Kuvassa vaihdosta kentälle tulleen Niko Ikävalkon vuoro yrittää maalintekoa vapaapotkusta.

Kiffen oli korjata koko pistepotin, kun Saku Klinga pääsi yrittämään maalintekoa ottelun lisäajalla. Klingan nosto rangaistusalueen rajalta tärähti kuitenkin ylärimaan. KTP-vahti Jiri Koski oli jo aiemmin pelannut itsensä ulos tilanteesta. Ottelu päättyi lopulta maalittomana.

0-0-tasapeli oli KTP:lle valtava pettymys, sillä ottelun aikana luoduista maalipaikoista olisi pitänyt onnistua vähintään kerran. Alkukauden surkeasti pelannut Kiffen näytti kuitenkin joukkueelta, joka todennäköisesti tulee vielä säilyttämään sarjapaikkansa, vaikka Mustat hurmurit majailevatkin tällä hetkellä putoamisviivan huonommalla puolella.

Helsinkiläiset joukkueet olivat tällä kaudella KTP:lle erityisen hankalia vastustajia, sillä joukkue ei voittanut neljästä Klubi 04:sta ja Kiffeniä vastaan pelatusta ottelusta ainuttakaan. Kaikki neljä ottelua päättyivät tasapeliin. Suomen Cupissa KTP sen sijaan venyi tasapeliin Ykkösessa pelaavaa Gnistania vastaan, mutta Veikkausliigan HJK ja HIFK puuhkivät kotkalaisilla lattiaa yhteismaalierolla 7-0.

Kakkosen A-lohkon sarjataulukko 9.8.
Kakkosen_A-lohkon_sarjataulukko_9.8.2017Kakkosen A-lohkon kärkikamppailu pysyi KTP:n tasapelin myötä äärimmäisen tasaisena. Klubi 04 ja PEPO kärkkyvät pisteen päässä ja meljäntenä oleva Legirus Inter on vain kolmen pisteen päässä KTP:sta. Vantaalaisilla on yksi ottelu vähemmin pelattuna, sillä joukkueen vierasottelu MP:ta vastaan peruttiin viikonloppuna huonojen olosuhteiden (rankkasateet kastelivat kentät pelikelvottomiksi) takia.

Quincy Osei pelaa maanantaina Susia vastaan näillä näkymin viimeisen ottelunsa KTP:n paidassa, joten keskikentän keskustaan jää valtavat saappaat täytettäväksi. KTP:n testissä on tällä hetkellä nuori 18-vuotias Said Ahmed, joka kuului alkukauden ajan PS Kemin joukkueeseen. Juniorina Said Ahmed pelasi VJS:n joukkueissa Vantaalla.

KTP:n seuraava ottelu: Ma 14.8. klo 18.30 vs. Sudet (Arto Tolsa Areena)