Kolmosta Hakunilan urheilupuistossa: TiPS vs. MPS/Atletico Malmi

TiPS ja Atletico Malmi iskivät yhteen Hakunilan urheilupuiston nurmella.

Tikkurilan Palloseura ja MPS/Atletico Malmi kohtasivat keskiviikkona 15. kesäkuuta Hakunilan urheilupuiston nurmella Uudenmaan/Helsingin Kolmosen kolmoslohkon ottelussa.

TiPS on viimeisen vuosikymmenen aikana ajellut vuoristorataa Kakkosen ja Nelosen välillä. Kauden 2011 päätteeksi seura putosi yhden kauden visiitin jälkeen Kakkosesta Kolmoseen, josta matka jatkui saman tien Neloseen. Kaudeksi 2016 joukkue nousi jälleen Kolmoseen lopulta täydennysmenettelyn kautta.

Tikkurilalaisten tämäkin kausi on ollut melkoista vuoristorataa ja tällä hetkellä vuorossa on vauhdikas alamäki. Kahdessa edellisessä sarjaottelussaan TiPS oli päästänyt peräti 19 maalia. Joukkue majailee kuitenkin vahvan alkukauden ansiosta tukevasti sarjataulukon keskikastissa.

TiPS pelaa kotiottelunsa pääsääntöisesti Tikkurilan urheilupuistossa, mutta osa kotiotteluista pelataan Hakunilan urheilupuistossa, joka on tullut tunnetuksi esimerkiksi hiihdon SM-kilpailuiden ja maailman cupin yhteydessä. Alueella järjestettiin myös Jukolan viesti vuonna 2012.

Hakunilan urheilupuisto sijaitsee Itä-Vantaalla ja alueella on mainiot liikuntamahdollisuudet. Urheilupuiston urheilukentän katsomoon mahtuu arvioilta noin 600 katsojaa. Kyseessä on yleisurheilukenttä, joten kentän ja katsomon välinen etäisyys on melko suuri, joskaan etäisyys ei juuri haittaa ottelun seuraamista.

Hakunilan urheilupuiston urheilukentän katsomo.
Hakunilan urheilupuiston yleisurheilukentän katsomo.
Katsomon takana on tasanne, josta käsin on mahdollista seurata ottelua nojailemalla kaiteeseen.
Vaihtopenkit sijaitsevat kentän toisella puolella.
Avauskokoonpanot valmiina otteluun.
Avauskokoonpanot valmiina otteluun. Nurmi näytti olevan loistavassa pelikunnossa.

Joukkueiden avauskokoonpanot
Atletico Malmi (4-4-2)
tips-atleticomalmi_avauksetTiPS (3-5-2)

Ottelun alkaessa lämpöasteita oli 22.

TiPS lähti otteluun rohkeasti 3-5-2-taktiikalla, mutta etenkin laidoilla tikkurilalaiset joutuivat ongelmiin vierailijoiden kanssa.

Tämä Atletico Malmin maali hylättiin paitsiona.

Atletico Malmi siirtyi 1-0-johtoon, kun Mikko Kouri sijoitti pallon ohi Petteri Lehtosen Mikko Huupposen hyvän syötön jälkeen. TiPS tasoitti ottelun seitsemän minuuttia myöhemmin. Daniel Antman sai pallon Atletico Malmin maalivahdin alueella päätyrajan tuntumassa itselleen ja malttoi nostaa pallon pienestä kulmasta maaliin.

TiPS:n kulmapotku ensimmäisellä puoliajalla.

Tauolle siirryttiin tilanteessa 1-1.

TiPS aloitti toisen puoliajan väkevästi ja Antmanin hiljainen veto oli vieriä maaliin heti puoliajan alussa. Pallo osui kuitenkin lopulta tolppaan ohitettuaan ensin Tico-vahti Elis Rintalan melko helpon näköisesti.

Ottelu pysyi tasaisena noin 60. peliminuutille, jonka jälkeen Atletico Malmi teki 20 minuutissa peräti kuusi maalia TiPS-puolustuksen täydellisen herpaantumisen jälkeen. Atletico Malmin 7-1-voittolukemat eivät lopulta jättäneet mitään jossiteltavaa. Atletico Malmin maaleista toisella puoliajalla vastasivat hattutempun kahdella maalillaan täydentänyt Kouri sekä Jonne Ketonen, kaksi maalia tehnyt Jaakko Peltonen ja vaihdosta kentälle tullut Trong Tranbinh. Malmilaisten keskikentällä uurastanut Mikko Huupponen pelasi jälleen mainion ottelun ja on ehdottomasti yksi joukkueen tärkeimpiä tukipilareita.

TiPS:n joukkueesta hyökkääjä Daniel Antman väläytteli maalin lisäksi muutamaan kertaan osaamistaan. Antman muistetaan teinivuosiltaan pallojonglööritaidoistaan.

Ottelun viimeisen puolituntisen Atletico Malmi moukaroi TiPS-maalia oikein urakalla.

TiPS:n maaliero kolmessa viimeisessä sarjaottelussa on murskaava 3-26. Vastustaja ei seuraavassa ottelussa ainakaan helpotu, sillä TiPS matkustaa ensi tiistaina sarjan kärkipäässä majailevan NJS:n vieraaksi Klaukkalaan.

Atletico Malmi on sarjataulukossa iskuetäisyydellä kärjestä voitettuaan yhdeksästä pelaamastaan ottelusta kuusi. Lohkoa johtava FC Legirus Inter on kuitenkin ollut kauden aikana niin ylivoimainen, että ihmeitä saa tapahtua, mikäli Vantaan Korsossa kotiottelunsa pelaava joukkue ei kauden päätteeksi nouse Kakkoseen. Legirus Inter on voittanut kaikki pelaamansa ottelut ja kahdeksan ottelun jälkeen joukkueen maaliero on 48-3… Toivottavasti hyvää kautta pelaavat Töölön Taisto, Reipas, NJS ja Atletico Malmi pystyisivät lyömään kapuloita sarjakärjen rattaisiin sarjan toisella kierroksella.

Uudenmaan/Helsingin Kolmosen 3.lohkon sarjataulukko ja otteluohjelma löytyy TÄÄLTÄ!