Suomen Cupin avaus Talissa: Gnistan vs. KTP

dav
KTP kohtasi Gnistanin Suomen Cupin C-lohkon ottelussa Talin jalkapallohallissa.

KTP matkusti lauantaina 28. tammikuuta uudistuneen Suomen Cupin C-lohkon ensimmäiseen otteluunsa Helsinkiin, Talin jalkapallohalliin, viime kaudella Kakkosesta Ykköseen nousseen Gnistanin vieraaksi. Ottelu oli KTP:lle ensimmäinen isolla kentällä tämän vuoden puolella pelattu ottelu. KTP:n kannattajia oli saapunut paikalle mukavasti ja kotkalaiset taisivat olla katsomossa jopa pienenä enemmistönä. Mikään yleisömagneetti ottelu ei ollut, sillä paikan päällä oli vain 175 katsojaa.

Otteluun lähtiessä KTP:lla oli vain 10 sopimuspelaajaa, mutta Cupissa saa peluuttaa pelaajia, jotka on rekisteröity seuraan, joten esimerkiksi viime kauden sopimuspelaajat ovat vielä pelikelpoisia, mikäli he eivät ole solmineet uutta sopimusta muualle. Ilmeisesti on mahdollista myös solmia Cupin lohkovaiheen mittaisia testisopimuksia, jotka oikeuttavat pelaamiseen. KTP:n avauksessa pelanneilla Ferdi Balkiranilla, Topi Pasilla ja Jimi Lassilalla ei vielä ollut ensi kauden kattavaa sopimusta KTP:n kanssa. Vaihdossa aloittaneen ja viime kaudella HaPK:ta edustaneen Onur Celikin kanssa on ilmeisesti solmittu jonkinlainen testisopimus. Vaihtopenkillä aloitti neljä pelaajaa, joista yksi oli varamaalivahdin roolissa ollut Pyry Piirainen. Kaarel Usta oli ensimmäistä kertaa talven otteluissa kokoonpanossa ja pääsikin toisella jaksolla kentälle yhdessä Celikin kanssa. Kolmantena kenttäpelaajana vaihdossa istui viime kaudella PeKaa edustanut Antti Kaitasuo, mutta hän jäi ilman peliaikaa. Ilman sopimusta oleva Niko Ikävalko ei ollut lainkaan KTP:n kokoonpanossa. KTP:n 10. sopimuspelaaja on maalivahtivalmentajana toimiva Tatu Niskanen, jota tuskin kovinkaan usein nähdään kentällä.

Gnistanin riveissä oli muutama mielenkiintoinen pelaaja, kuten KäPassa viime kaudella 10 maalia viimeistellyt Aleksander Akbar sekä Hongasta Oulunkylään siirtyneet Patrick Aaltonen sekä Karim Jouini. Gnistanin vaihtopenkillä istui viime kaudella PK-35 Vantaan maalia Veikkausliigassa vartioinut Daniel Kollar.

gnistan-ktp_avauskokoonpanot
Avauskokoonpanot kättelivät toisensa ennen ottelun alkua.

Joukkueiden avauskokoonpanot
KTP (4-2-3-1)
gnistan-ktp_aloitusryhmityksetGnistan (4-5-1)

KTP:n vaihdot (ulos <-> sisään):
70 min Ferdi Balkiran <-> Onur Celik
70 min Jimi Lassila <-> Kaarel Usta

Ottelun alussa Gnistan piti ehkä hieman enemmän palloa, mutta KTP pääsi nopeasti peliin mukaan. Noin kymmenen minuutin kohdalla vasenta laitaa pitkin noussut Juho Nykänen pääsi keskittämään maalille, jossa Anton Eerola pääsi puskemaan, mutta Gnistan-vahti Atte Otronen venyi loistavaan torjuntaan ja tyrkkäsi pallon yli päätyrajan.

27 minuutin kohdalla Gnistanin Jouini pääsi laukomaan, mutta Jiri Koski kuitenkin torjui varmasti. Ensimmäisen puoliajan lopussa KTP loi useita maalipaikkoja. Balkiranilla, Eerolalla ja toppari Sebastian Dolivolla oli kullakin paikka maalintekoon, mutta maaliin asti ei pallo kertaakaan löytänyt. 42 minuutin kohdalla Marko Tyyskä ja Aleksi Tarvonen pelasivat vielä komean seinäkombinaation nopean vastahyökkäyksen päätteeksi, mutta Tarvosen veto painui lopulta ohi maalin.

Toisella puoliajalla KTP oli hieman niskan päällä ja loi Gnistania enemmän maalipaikkoja. 56 minuutin kohdalla Nykäsen hyvä keskitys löysi Jimi Lassilan maalin edestä, mutta Lassila puski avopaikasta karkeasti yli maalin.

Koski jatkoi vahvoja otteita maalilla ja nappasi muutaman hyvän torjunnan sekä Gnistanin keskityspalloja. 21-vuotias maalivahti vakuuttaa peli peliltä enemmän ja enemmän.

gnistan-ktp_ktpn_vapari
Tämä KTP:n vapaapotku toisen puoliajan loppupuolella täräytettiin lopulta suoraan muuriin. Pallon takana kaksikko Tarvonen-Kvist.

87. minuutilla KTP oli siirtyä sivuvaparin jälkeen johtoon, mutta Otronen torjui maalin edestä lähteneen puskun. Ottelu päättyi lopulta 0-0-lukemiin ja molemmat joukkueet nappasivat yhden pisteen. Peliesityksen nähneenä lopputulos oli ehkä jopa pieni pettymys, sillä KTP:lle avautui ottelussa muutama avopaikka, josta pallo olisi pitänyt saada maaliin.

Se on aina positiivista, että pystytään luomaan paikkoja. Toivottavasti viimeistään huhti-toukokuun vaihteessa ruvetaan pistämään sisään niistä, Rantanen kommentoi ottelua Kymen Sanomille.

Positiiviselta KTP:n meno onkin vuoden alussa näyttänyt. Kentällä on kolmessa ensimmäisessä ottelussa näkynyt tekemisen meininkiä ja tärkeille runkopelaajille on saatu sorvattua sopimuksia. Maaleja sylkevä kärkipelaaja olisi vielä löydettävä jostain ja laitapuolustajaosasto kaipaisi myös vahvistusta.

Seuraavaksi Cupissa vastaan asettuu KTP:lle melkoiseksi painajaisvastustajaksi osoittautunut GrIFK, joka saapuu ensi lauantaina Kotkaan.

Suomen Cupin C-lohkon tilanne 29.1.2017
suomen_cup_c-lohkon_tilanne_29-1-2017

Harjoituskauden otteluiden saldo: 3 — 2 — 1 — 0 — 11-2 — 7
Seuraava ottelu: la 4.2. klo 15.00 vs. GrIFK (Arto Tolsa Areena, Suomen Cup)
Sopimuspelaajia: 10
Kakkosen alkuun: 91 päivää

#kausiktpnkanssa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s