Tuusulan derby Hyrylässä: TuPS vs. JoKi

Tuusulan urheilukeskus sijaitsee Hyrylässä.

Tuusulan urheilukeskuksen yleisurheilukentällä pelattiin lauantaina 23. syyskuuta kuuma Tuusulan paikalliskamppailu, kun Jokelan Kisa matkusti Tuusulan pohjoisimmasta taajamasta Hyrylään Tuusulan Palloseuran vieraaksi.

Stadionbongauksessa yksi oleellisimmista asioista on otteluohjelmien ja erityisesti ottelupaikkojen seuraaminen. Kun jokin ottelu pelataan kentällä, jolla ei yleensä pelata on sinne silloin mentävä. Tuusulan urheilukeskuksen yleisurheilukenttä on yksi näistä kentistä, sillä yleensä joukkueet käyttävät stadionin vieressä olevia kahta nurmikenttää tai tekonurmikenttää. Nurmet olivat kuitenkin jo poissa käytöstä ja tekonurmella pelattiin junnuturnausta.

Tuusulan urheilukeskus sijaitsee Hyrylän taajamassa, joka on myös Tuusulan kunnan hallinnollinen keskus. Paikan päälle pääsee parhaiten autolla tai lyhyemmän matkan päästä polkupyörällä. Urheilukeskuksesta löytyy yleisurheilukentän ja jalkapallokenttien lisäksi muun muassa jäähalli, skeittipuisto, tenniskeskus, frisbeegolfrata, lenkkipolkuja ja mahdollisuus harrastaa ampumahiihtoa. Liikkujille tarjotaan siis erittäin monipuolisia liikuntamahdollisuuksia.

Ottelustadionilla oli yksi suuri katsomo kentän toisella pitkällä sivulla. Katsomopenkkien laudat olivat monilta paikoilta jo erittäin kiikkerät ja useampi lauta oli mennyt jo rikki. Katsomon ylimmiltä riveiltä oli kuitenkin erittäin hyvä seurata ottelutapahtumia. Katsomoon mahtuu arviolta reilusti yli 1 000 katsojaa.

Stadionilla on yksi iso katsomo.
Katsomo kuvattuna sivustalta.

TuPS lähti otteluun ilman suurempia paineita, sillä joukkue oli jo varmistanut paikkansa Kolmosessa myös seuraavaksi kaudeksi. Sarjanousija JoKi sen sijaan tarvitsi vielä pisteitä voidakseen olla varma sarjapaikastaan. Sarjasta putoajien määrään vaikuttaa kuinka monta Uudenmaan/Helsingin piirin joukkuetta Kakkosesta lopulta putoaa, joten myös lohkojen kolmanneksi viimeiset voivat olla putoamisvaarassa. TuPS ja JoKi pelaavat Helsingin/Uudenmaan Kolmosen 3. lohkossa. Lohkoja on yhteensä kolme.

Joukkueiden avauskokoonpanot marssimassa kentälle. Vierasjoukkue JoKi pelasi punaisissa ja kotijoukkue TuPS vihreissä pelipaidoissa.

Kotijoukkue TuPS oli ensimmäisellä jaksolla ylivoimainen ja takoi taululle lukemat 3-0, vaikka epäonnistui yhdessä rangaistuspotkussakin. Ottelun avausmaali nähtiin jo neljän minuutin pelin jälkeen, kun Joni Fihlman siirsi TuPS:n 1-0-johtoon. Teemu Turpeinen viimeisteli TuPS:n toisen maalin reilun puolen tunnin pelin jälkeen.

TuPS mokasi ottelun ensimmäisen rangaistuspotkunsa ottelun ollessa tilanteessa 2-0.

TuPS-kapteeni Taneli Pitkänen onnistui rangaistuspotkussa 36. minuutilla ja vei TuPS:n 3-0-johtoon. Näissä lukemissa lähdettiin myös viettämään taukoa.

TuPS siirtyi 3-0-johtoon.

Toiselle jaksolle vierasjoukkue JoKi tuli sisuuntuneena ja nousi lopulta jopa 3-3-tasatilanteeseen, kun ottelua oli pelattu noin 70 minuuttia. Ennen tasoitusmaalia TuPS oli kolistellut JoKi-maalin ylärimaa kahteen otteeseen. Vaihtomies Jani Kettula teki jokelalaisten maaleista kaksi ja Ken Kuusisto yhden

Pian tasoituksen jälkeen TuPS sai ottelun kolmannen rangaistuspotkunsa ja siirtyi jälleen johtoasemaan, kun Taneli Pitkänen viimeisteli varmasti.. JoKi-pelaajat protestoivat rangaistuspotkutuomiota ja tunteet kentällä rupesivat muutenkin hieman kuumenemaan.

TuPS:n Aaro Koponen heitti pitkiä sivurajaheittoja.
TuPS siirtyi ottelun kolmannella rangaistuspotkullaan 4-3-johtoon. Pallo varmasti maalin oikeaan kulmaan.
Osa katsojista seurasi ottelua vaihtopenkkien takana seisoskellen. Jotkut olivat tuoneet myös omat retkeilytuolinsa paikalle.

JoKi teki neljännen maalinsa ottelun lisäajalla, mutta konsultoituaan avustavaa erotuomaria ottelun erotuomari ilmoitti, että maalia ei hyväksytä paitsion takia (itse olin sen verran huonosti sijoittunut, että en ota kantaa tuomion oikeellisuudesta). JoKi-pelaajat sekä valmennusjohto raivostuivat tuomiosta ja tilanteen seurauksena JoKi-valmentajan käskettiin siirtyä katsomon puolelle. Lopulta TuPS nappasi Tuusulan herruuden itselleen 4-3-voitolla. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen kesäkuussa Jokelassa päättyi 1-1-tasapeliin.

Draaman kaareltaan ottelu oli yksi viihdyttävimmistä tänä vuonna näkemistäni otteluista.

Reippaat urheilijat ohjataan urheilusuoritusten jälkeen pikaruokalaan…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s