Kakkosta Järvenpään keskuskentällä – JäPS vs. Atlantis FC

JäPS-Atlantis oli kauden ensimmäinen ottelu Järvenpään keskuskentällä.

Lauantaina 9.5. Järvenpään Palloseura ja Atlantis kohtasivat Kakkosen eteläisen lohkon ottelussa Järvenpään keskuskentällä. Ottelupaikka varmistui lopullisesti vasta ottelua edeltävänä päivänä, mutta keskuskentän nurmi oli vuoden aikaan nähden lopulta jopa erinomaisessa kunnossa. Myös sää suosi paikalle saapuneita ja ottelun aikana paistoi aurinko.

Järvenpään keskuskenttä on tyypillinen pienen kaupungin urheilukenttä, jossa nurmikenttää kiertää juoksurata ja toisella laidalla on pieni puukatsomo, johon mahtuu muutama sata katsojaa. Kentän toisella laidalla on nurmikumpu, josta on myös hyvä seurata ottelua ja Atlantista vastaan JäPS:n kannattajajoukko Puuhökkelin pojat seisoikin kummulla vaihtopenkkien takana. Ongelmana Järvenpäässä on katsomon sijainti kaukana kentästä, sillä juoksuratojen lisäksi kentän ja katsomon välissä on myös muuta hukkatilaa.

Viime kaudella Atlantis voitti Kakkosen itälohkon näytöstyyliin, mutta nousukarsinnoissa EIF oli lopulta parempi ja Atlantis jäi nuolemaan näppejään. Uusi pettymys tapahtui talven kabinettitaistossa, kun Atlantikselle ei myönnetty Ykkösen lisenssiä ja helsinkiläisten sijaan Ykköseen nousi samassa lohkossa toiseksi jäänyt MP. Joukkue on heikentynyt selvästi viime kaudesta ja se menetti 40 maalia tehtailleen hyökkääjä Sakari Tukiaisen, joka jatkaa uraansa Viron Meistriliigassa FC Floran riveissä. Lisäksi viime kauden avainpelaajista maisemaa vaihtoivat kapteeni Lauri Bergström sekä Adriano. JäPS sijoittui viime kaudella itälohkossa kolmanneksi, mutta tällä kaudella joukkueen odotetaan sijoittuvan lohkossa alempaan keskikastiin.

Väkeä valui keskuskentälle tasaiseen tahtiin.
Portin vierestä löytyi Puuhökkelin pojat -banderolli.

9.5. Järvenpäässä vietettiin myös Järvenpää-päivää, mutta tapahtuma ei tainnut näkyä ainakaan tämän ottelun yleisömäärässä, sillä ottelua seuraamaan oli saapunut reilu 180 katsojaa. Keskuskentän pääparkkipaikka oli kuitenkin täynnä, mutta onneksi kentän toisesta päädystä löytyy myös toinen parkkipaikka. Keskuskentälle pääsee vaivattomasti kävellen myös Järvenpään rautatieasemalta, josta matkaa kertyy noin kilometri. Keskuskenttä on kävelymatkan päässä myös Kyrölän asemalta.

Ennen ottelua kenttäkuuluttaja erehtyi esittelemään vierasjoukkue Atlantiksen vantaalaisena joukkueena, mutta korjasi kuitenkin virheensä hetkeä myöhemmin. Kotijoukkue JäPS:n avainpelaajista sivussa oli ainakin vasemmalla laidalla viihtyvä Kalle Kurittu.

Joukkueiden avauskokoonpanot marssivat kentälle. Kotijoukkue JäPS pelasi sinisissä ja vierasjoukkue Atlantis punaisissa pelipaidoissa.

Avauskokoonpanot
Atlantis FC (4-4-2)
JäPS-Atlantis_avauskokoonpanot
JäPS (4-4-2)

Atlantis aloitti vahvasti ja hyökkääjä Samuel Chidillä oli usea maalipaikka ottelun alkuhetkillä, mutta palloa JäPS-maaliin mies ei saanut. Atlantiksen painostus tuotti lopulta tulosta noin 17 minuutin kohdalla, kun Alimamy Jalloh pamautti pallon lähietäisyydeltä vastustamattomasti maalin yläkulmaan ja vierasjoukkueen 0-1-johtoon. JäPS-toppari Yusuf Jama loukkaantui samassa tilanteessa ja hänet jouduttiin vaihtamaan pois kentältä. Hänen paikkansa puolustuksessa otti vaihdosta kentälle kirmannut Tero Uusitalo. Lopulta Joma vietiin tauolla ambulanssilla sairaalaan. Olisiko mieheltä mennyt tilanteessa polvi.

Atlantiksen pelaajat juhlivat Alimamy Jallohin 0-1-maalia.

JäPS ei ollut jäljessä ihan kaikessa ja joukkueen isokokoinen kapteeni Roope Autio voitti lähes kaikki kaksinkamppailut keskikentällä. Ensimmäisellä puoliajalla ei nähty enää lisämaaleja, joten tauolle lähdettiin 0-1-lukemista.

Myös JäPSillä oli muutama maalipaikka ensimmäisellä puoliajalla.
JäPS:n kärkäskielinen kannattajajoukko asemoi itsensä nurmikummulle.
Pääkatsomossa oli mukavasti porukkaa.
Tilaa pääkatsomossa kuitenkin oli.
Jotkut seurasivat ottelua mieluummin kummulla.
Virvokkeet tekivät tauolla kauppansa.
Myynnissä oli myös JäPS:n fanituotteita.

Ensimmäisen puoliajan perusteella Atlantiksella ei olisi pitänyt olla mitään hätää toisella puoliajalla, mutta toisin kävi. Atlantis joutui vaihtamaan loukkaantuneen toppari Aki Tuovisen pois kentältä toisen puoliajan alkupuolella. JäPS lähti toiselle puoliajalle sähäkästi ja paine siirtyi Atlantiksen kenttäpäätyyn. JäPS tasoittikin ottelun 55. minuutilla, kun vaihdosta ensimmäisellä puoliajalla kentälle tullut Uusitalo siirsi pallon takatolpalta vapaapotkun jälkitilanteesta Atlantis-maaliin. Atlantiksen pelaajat protestoivat tilannetta voimakkaasti ja väittivät Uusitalon olleen paitsiossa, mutta ottelun tuomariston päätös piti ja pallo vietiin maalin merkiksi keskiympyrään.

JäPS:n tasoitusosuma syntyi Lauri Saarikosken antaman vapaapotkun jälkeen.

Tasoituksen jälkeen JäPS jatkoi painostusta ja 60 minuutin kohdalla Atlantis-maalin ylärima oli koetuksella kovan vedon jälkeen. Lopulta 75 minuutin kohdalla Onni Koivu onnistui viemään kotijoukkueen 2-1-johtoon noustuaan oikeaa laitaa ja sijoitettuaan pallon maalin takakulmaan ohi Atlantiksen Jiri Kosken.

Onni Koivu viimeisteli JäPS:n 2-1-maalin ja sekös riemastutti järvenpääläisiä.

JäPS sai nauttia johtoasemastaan reilun minuutin ajan, sillä Atlantis tasoitti ottelun heti seuraavasta hyökkäyksestä, kun järvenpääläiset unohtivat Hayato Wakinon vapaaksi maalin eteen ja hyökkääjä puski pallon varmasti ohi JäPS-vahti Janne Laihon.

Ottelun lopussa molemmat joukkueet janosivat voittomaalia ja kummallakin oli myös paikkoja sen tekemiseen. Lopulta pisteet kuitenkin tasattiin lukemin 2-2.

JäPS:n otteet kentällä näyttivät paljon paremmalta kuin maaliskuisessa Cup-ottelussa Tuusulan Palloseuraa vastaan. Järvenpääläiset voittivat kauden avausottelussaan FC Vaajakosken ja nousivat tasapelin myötä neljään pisteeseen. Atlantis oli puolestaan hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan ja nappasi näin ollen kauden ensimmäisen pisteensä. Helsinkiläisten ensimmäisen puoliajan esitys lupailee kuitenkin pistetilin nopeaa karttumista. Kumpikaan joukkueista tuskin hätyyttelee lohkon ykkössijaa ja ennakkoon ajatellen entisiä liigapelaajia vilisevä Esport Honka on lohkon ylivoimainen suosikki.

2 kommenttia artikkeliin ”Kakkosta Järvenpään keskuskentällä – JäPS vs. Atlantis FC

1. Hieno raportti taas kerran. Toki mainintaasi poiketen, Kalle Kurittu ei ole koskaan viihtynyt vasemmalla laidalla. Kurittu pääsee oikeuksiinsa oikealla laidalla, josta aikoinaan kakkosjoukkueessa, sekä junioreissa, leikkasi useasti sisään ja rokotti sähäkällä vasurillaan.

2. Kiitos palautteesta ja tarkennuksesta. Omat havainnot Kuritun osalta rajoittuvat 1-2 otteluun ja Cup-ottelussa TuPSia vastaan pelasi vasemmassa laidassa (ainakin osan ottelusta). Pitää yrittää nähdä vielä ainakin joku JäPS:n ottelu tällä kaudella. Hyvin ovat kauden aloittaneet.