Kausi KTP:n kanssa

KTP on ollut minulle kiinteä osa Kotkassa asumista ensimmäisestä päivästä lähtien. Muuttopäivän 1.9.2014 katkaisi mukavasti KTP:n ja Hakan välinen ottelu Arto Tolsa Areenalla. KTP:n suvereeni 3–0-voitto lupaili hyvää. Seuraavat reilut kaksi vuotta ovatkin sitten jo surullista lähihistoriaa.

Kausi 2017 on tietyllä tavalla uusi aloituspiste KTP:lle. Seura on kokenut melkoista turbulenssia sen jälkeen, kun Kakkosessa pelannut KTP ja Ykkösessä pelannut FC KooTeePee löivät hynttyyt yhteet loppuvuodesta 2013. Ensimmäisellä kaudellaan uusi yhdistynyt KTP nousi Ykkösestä Veikkausliigaan lopulta melkoisen draamankaaren kautta kabineteissa. Visiitti liigassa jäi ranskalaiseksi ja seuraava kausi Ykkösessä oli lopulta surullinen läpisyöksykausi Kakkoseen.

Nyt seuralla ei voi olla muita tavoitteita kuin pelata kaudella 2018 jälleen Ykkösessä. Tavoitetta toteuttamaan valittiin Jallu Rantanen, joka otettiin Kotkassa vastaan vähintään varautuneen innostuneesti. Iso Vaalee on KTP:n näköinen valmentaja, joka varmasti saa pelaajansa antamaan kaikkensa kentällä.

ktpn_tryout_rantanen_ohjeistaa
Jallu Rantanen ohjeisti pelaajia KTP:n ensimmäisissä try-out -harjoituksissa 5. joulukuuta Arto Tolsa Areenalla. Harjoituksissa oli mukana 23 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Valtaosa pelaajista oli lähialueiden nuoria pelaajia PeKa:sta, HaPK:sta ja Purhasta.

Viime kauden päätteeksi lähes kaikkien KTP:n pelaajien sopimukset raukesivat niihin kirjatun putoamispykälän takia. Vain Kaarel Ustan ja Oskari Pasasen monivuotiset sopimukset jäivät voimaan.

Pienen hiljaiselon jälkeen alkoi kuitenkin pikku hiljaa tapahtua. Veikkausliigassa viime kaudella PS Kemin riveissä pelanneesta Saku Kvististä tuli Rantasen valmentajapestin ensimmäinen pelaajakiinnitys. Tämän jälkeen Aleksi Tarvonen solmi jatkosopimuksen ja Marko Tyyskä teki paluun KTP-paitaan. Viimeisimpänä nimensä sopimukseen on kirjoittanut Kotkaan opiskelemaan jäänyt Sebastian Dolivo, joka oli viime kaudella alisuorittaneen joukkueen parhaimmistoa. Kuudella sopimuspelaajalla ei vielä pitkälle pötkitä, mutta kasassa on jo kovia runkopelaajia, joiden ympärille voi lähteä rakentamaan nousujoukkuetta.

Viime kauden pelaajista Jussi Aalto ja Juuso Laitinen suuntasivat PS Kemiin, Matias Lindfors AC Ouluun ja Oskari Kekkonen FC Lahteen. Muut etsivät vielä suuntaa uralleen. Osa vanhoista pelaajista vielä varmasti jatkaa Kotkassa. Erityisen mielenkiintoista on nähdä esimerkiksi Niko Ikävalkon päätös. Suomen ykkösjalkapallomedian, eli FutisForum²:n palstoilla, on toivottu jopa Samuli Kaivonurmen paluuta pelikentille. Toiveissa on taisteleva ja mahdollisimman kotkalainen joukkue. Kakkosen realiteetit myös tukevat paikallisen joukkueen rakentamista.

Viimeistään Suomen Cupin lohkovaiheen alkaessa 28.1. täytyy KTP:lla olla jo isompi tukku sopimuspelaajia. KTP pelaa tuolloin kauden ensimmäisen virallisen ottelunsa Gnistania vastaan Talin hallissa. Viidessä lohkossa pelattavassa Suomen Cupissa KTP kuuluu C-lohkoon, jossa kotkalaisten lisäksi pelaavat myös HJK, HIFK, Honka, Gnistan ja GrIFK. Kakkosen A-lohkossa KTP:n vastustajia ovat: MP, PEPO, Kiffen, Klubi 04, Legirus Inter, FC Lahti Akatemia, JäPS, Kultsu, PK K-U, MiPK ja Sudet. Vieraspelimatkat tulevat siis ainakin olemaan siedettäviä. Nouseminen Kakkosesta Ykköseen ei todellakaan ole helppoa, sillä edes lohkovoitto ei takaa paikkaa sarjaporrasta ylempänä.

KTP ehti jo herättää pientä keskustelua lyömällä kausikortilleen Kakkosen korkeimman hinnan. Lopulta hintaan sisällytettiin (tai asiasta viestittiin selkeämmin) Suomen Cupin lohkovaiheen kotiottelut sekä puolittainen lupaus nousukarsintaotteluista, joissa kausikortti olisi niin ikään käypää valuuttaa. Toivoa sopii, että kentällä pelataan läpi kauden hyvällä asenteella ja lokakuussa Arto Tolsa Areenalla todella pelataan noususta Ykköseen.

Kaudella 2017 seuraan KTP:n matkaa kohti Ykköstä tiiviisti kentän laidalla. Kausi KTP:n kanssa -teema blogivuodelle 2017 sai sysäyksen Tim Parksin A Season With Verona -kirjasta ja toisaalta myös James Moorin Grobarista. Parks ja Moor todensivat sitä tosiasiaa, että ulkomaille, tai omassa tapauksessani kotimaassa vieraalle paikkakunnalle, muuttamista voi helpottaa seuraamalla paikallista jalkapallojoukkuetta, vaikka se olisi ennestään tuntematon. Asuessani Budapestissa Újpestin kausikortista tuli ensimmäinen seurajoukkueen kausikortti, jonka olen omistanut. KTP tulee tässä nyt hyvänä kakkosena.

Twitterissä KTP:n kautta voi seurata Stadionbongarin silmin aihetunnisteella #kausiktpnkanssa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s