Tarvosen show Ruonalassa: KTP vs. MP

KTP pelasi kauden toisen harjoitusottelunsa perjantaina 20. tammikuuta Mikkelin Palloilijoita vastaan. Tälläkin kertaa pelipaikkana oli sääoloista johtuen Ruonalan urheiluhalli ja sen postimerkin kokoinen kenttä.

Joukkueet kohtasivat lähes tasan kaksi vuotta sitten samassa paikassa kauden ensimmäisissä harjoitusotteluissaan. Tuolloin lähtökohdat olivat hieman erilaiset ja KTP valmistautui Veikkausliigaan ja MP Ykköseen. Tuolloin KTP voitti harjoitusottelun lukemin 3-2. Tänä vuonna molemmat joukkueet valmistautuvat Kakkosen A-lohkoon.

KTP julkisti viikolla seitsemännen sopimuspelaajansa, kun Juho Nykänen allekirjoitti seuran kanssa sopimuksen muutaman kauden tauon jälkeen. Maalivahti Jiri Kosken testijaksoa jatkettiin vielä ainakin viikolla ja mies oli Kufu-pelin tapaan KTP:n tolppien välissä. KTP:n treeneissä on nähty myös 20-vuotias Patrick Koukanou, joka lähti KTP ry:stä ovet paukkuen vuonna 2013. Koukanou ei kuitenkaan ollut kokoonpanossa MP:tä vastaan.

Viime kauden pelaajista Valeri Minkenen solmi viikolla sopimuksen KTP:n kanssa samassa Kakkosen lohkossa pelaavan Klubi 04:n kanssa.

KTP:n testissä oli torstaina ja perjantaina virolainen Henry Rohtla, joka pelasi viime vuonna Viron neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla Keila Jalgpalliklubissa. MP:tä vastaan kokoonpanosta löytyi Rohtlan lisäksi vielä kaksi pelaajaa, jotka eivät olleet mukana Kufua vastaan. PeKassa viime kaudella pelannut laitapuolustaja Po Law aloitti KTP:n vasempana puolustajana ja nuori Joonatan Lassila pääsi toisella puoliajalla vaihdosta kentälle.

Joukkueiden avauskokoonpanot
MP (4-4-2)
ktp-mp_20170120_avauksetKTP (4-4-1-1)

KTP:n vaihdot (ulos <-> sisään)
46 min: Saku Kvist <-> Joonas Vanhanen
46 min: Jimi Lassila <-> Niko Ikävalko (Ikävalko kärkeen ja Rohtla siirtyi oikeaan laitaan)
46 min: Anton Eerola <-> Joonatan Lassila (Juho Nykänen siirtyi vasempaan laitaan, Joonatan Lassila oikeaksi puolustajaksi)
61 min: Po Law <-> Oskari Pasanen
61 min: Marko Tyyskä <-> Saku Kvist
73 min: Juho Nykänen <-> Ferdi Balkiran
82 min: Aleksi Tarvonen <-> Jimi Lassila

KTP aloitti ottelun ryminällä. MP kuitenkin pystyi luomaan Kufua enemmän painetta KTP:n päätyyn ja mikkeliläiset saivat varsinkin ensimmäisellä jaksolla useita kulmapotkuja ja maalitilanteita. KTP kuitenkin hallitsi kenttätapahtumia.

Noin 15 minuutin kohdalla nähtiin ikävä tilanne, kun MP:n Mikko Hiltunen joutui jättämään kentän Saku Kvistin kovan taklauksen jälkeen. B-juniori -ikäinen Olli Kilpeläinen pääsi näin näyttämään osaamistaan mikkeliläisten keskikentälle.

KTP aloitti maalinteon noin 15 minuutin pelin jälkeen, kun Aleksi Tarvosen tarkka veto painui MP-maalin vasempaan alakulmaan. Noin puolen tunnin pelin jälkeen Juho Nykänen antoi loistavan pystysyötön kapteeninnauhaa kantaneelle Marko Tyyskälle, joka jatkoi pallon maalin eteen, mutta tilanne kuivui lopulta kasaan.

Hetkeä myöhemmin Tarvonen teki illan toisen osumansa siirrettyään Kvistin antaman kulmapotkun voimalla maaliin.

Noin 40 minuutin kohdalla MP:n Joona Mäenpää pääsi loistavaan maalintekopaikkaan, mutta Jiri Koski venyi mahtavaan torjuntaan. Koski esitti ensimmäisellä puoliajalla muutaman muunkin hyvän suorituksen. Puoliajan lopulla Jimi Lassilalle avautui pari hyvää maalipaikkaa, mutta nuorukainen ei tällä kertaa onnistunut maalinteossa. Tarvonen oli vahvasti mukana luomassa molempia paikkoja. Tauolle lähdettiin tilanteessa 2-0.

ktp-mp_20170120_tauko
Tauolla Jallu Rantanen kertoi pelaajilleen haluavansa nähdä enemmän diagonaalisyöttöjä.

Toisella jaksolla Tarvosen maalishow jatkui 50. minuutilla, kun Nykäsen vasemmalta antama kulmapotku ajautui lopulta suoraan päin maalin eteen rynnännyttä Tarvosta, joka viimeisteli 3-0-osuman. Vaihdosta kentälle tullut Niko Ikävalko teki harjoituskauden ensimmäisen maalinsa. Esityön maaliin teki testissä ollut Rohtla. Ikävalko on vaikuttanut melko puolikuntoiselta, joten kuntoon pääsemiseksi olisi tehtävä töitä. Sopimustahan Ikävalkolla ei tällä hetkellä vielä seuran kanssa ole…

MP:n illan ainoa maali syntyi 63. minuutilla, kun Joonas Kimari pääsi sijoittamaan pallon maalin takakulmaan. Tilanne tässä vaiheessa siis 4-1 KTP:lle.

Henry Rohtla onnistui maalinteossa 75. minuutilla rouhittuaan pallon maalin edestä verkon perälle ja tilanteeksi 5-1.  Vaihdosta kentälle hetkeä aikaisemmin tullut Ferdi Balkiran teki maaliin hyvän esityön. Tarvonen kruunasi mahtavan iltansa 80. minuutilla viimeisteltyään ottelun neljännen maalinsa vedolla takakulmaan. Tämän jälkeen Tarvonen menikin vaihtopenkille.

MP meinasi vielä päästä kaventamaan 81. minuutilla, kun Juuso Liukkonen kiersi Kosken, mutta aikaili viimeistelynsä kanssa sen verran, että Topi Pasi siivosi pallon pois maaliviivalta. Ottelun lopputulos KTP:n murskaava 6-1-voitto.

Virolainen Rohtla pelasi täydet 90 minuuttia, mutta ei tehoistaan (1+1) huolimatta vakuuttanut. Ensimmäisellä puoliajalla hyökkääjä oli lähes täysin näkymättömissä ja kaksinkamppailutilanteet MP-puolustuksen kanssa antoivat miehestä melko heiveröisen kuvan.

Aleksi Tarvonen teki kauden kahdessa ensimmäisessä harjoitusottelussa peräti viisi maalia. Näistä kolme syntyi kulmapotkun jälkeen. Vaikuttaa siltä, että Tarvosen siirtäminen laidasta keskelle on erittäin hyvä muutos. Viime kaudella paikalla pelaili Jussi Aalto, joka usein harhaili pitkiä aikoja ottelutapahtumien ulkopuolella. Tarvonen vaikuittasi tälle pelipaikalle todella paljon aktiivisemmalta ja räjähtävämmältä pelaajalta. Myös viime vuosina Tarvosta vaivannut viimeistelytehottomuus näyttäisi viimein olevan taakse jäänyttä aikaa. MP:tä vastaan Tarvonen nousi rohkeasti keskeltä, mutta mikkeliläisten puolustus voi myös hieman katsoa peiliin, sillä melko vapaasti Tarvonen pääsi etenemään aina vetopaikkaan saakka.

Ottelun jälkeen Rantanen oli kommentoinut maalivahti Jiri Kosken tilannetta Kymen Sanomille:

— Hänen kanssaan kannattaa tehdä diili mahdollisimman äkkiä vielä, kun se on mahdollista, Rantanen sanoi.

Tätä näkemystä on helppo puoltaa. Mikäli Koski tekisi sopimuksen KTP:n kanssa, olisi kasassa hyviä runkopelaajia jo hyökkääjää lukuun ottamatta tärkeimmille pelipaikoille.

MP:lle kauden ensimmäinen harjoitusottelu toimi varmasti hyvänä herättäjänä. Mikäli mikkeliläiset haluavat haastaa mm. KTP:n Kakkosen A-lohkon kärjessä on harjoituskauden aikana tehtävä paljon töitä. Toisaalta, tammikuussa pelattujen harjoitusotteluiden tuloksilla ei enää huhti-toukokuussa ole suurta merkitystä. MP pelaa KTP:n tavoin myös Suomen Cupin lohkovaiheessa, jonne joukkue selviytyi syksyllä pelattavien ensimmäisten kierrosten kautta.

Ensi lauantaina KTP pääsee ensimmäisen kerran tänä vuonna pelaamaan isolle kentälle, kun joukkue matkustaa Helsinkiin, Talin halliin, Gnistanin vieraaksi ensimmäisessä Suomen Cupin lohkopelissä. Viime kauden päätteeksi Kakkosesta Ykköseen noussut Gnistan on aloittanut harjoituskautensa KTP:n tapaan tuloksellisesti melko hyvin voittaen kaksi ensimmäistä harjoitusotteluaan EIF:ää (3-0) ja NuPSia (4-1) vastaan. Sunnuntaina (22.1.) Gnistan kuitenkin hävisi KTP:n kanssa Kakkosen A-lohkossa pelaavalle Legirus Interille 1-0.

Harjoitusotteluiden saldo: 2 — 2 — 0 — 0 — 11-2 — 6
Seuraava ottelu: la 28.1. klo 18.00 vs. Gnistan (Talin halli, Suomen Cup)