Ilo palasi katsomoon ja kentälle: Suomi vs. Islanti

Meininki oli kohdillaan jo ennen ottelun alkamista.

Suomi lähti lauantaina Tampereen Ratinan stadionilla pelattuun MM-karsintaotteluun ilman ainuttakaan voittoa. Silti stadion oli loppuunmyyty ja tunnelma ennen ottelua oli jo erittäin lupaava. Kenties lopputurnauspaikan karkaaminen aikaisessa vaiheessa oli keventänyt tunnelmaa katsomossa. Pahimmat nurisijat olivat varmasti myös jääneet kotiin.

Pohjoiskaarre-banderolli oli omalla paikallaan jo reilusti ennen ottelun alkua.
Suomi-Islanti tifo
”SMJK – 15 vuotta unelmia ja katsomohommia”
suomi-islanti_panoraama_täydestä_ratinasta
Ratinan stadion oli loppuunmyyty

Koripallon EM-kisat ja jalkapallon MM-karsintaottelu oli tuonut Suomeen noin 3 000 islantilaista, joista lähes kaikki nähtiin myös Ratinan stadionilla. Suomessa ei ole taidettu vuoden 2009 Venäjä-ottelun jälkeen nähdä samanlaista vieraskannattajien invaasiota. Islantilaisista lähti kuitenkin yllättävän vähän ääntä eikä heistä ollut vastusta kotiyleisölle.

Islannin kannattajia oli saapunut Tampereelle noin 2 800.

Kentällä puolestaan nähtiin viimeiseen asti taisteleva Suomi ja tämä lämmitti erityisesti sydäntä. Kahdessa edellisessä kotiottelussa Kroatiaa ja Ukrainaa vastaan on tuntunut, että joukkueelle olisi riittänyt mahdollisimman niukka tappio. Lauantaina tästä hengestä ei näkynyt jälkeäkään. Kaiken huippuna Tim Sparvin komea blokki maalin edessä toisella puoliajalla, jonka jälkeen kapteenilta nähtiin raivokkaat tuuletukset.

Suomalaiselle jalkapalloilulle tärkeintä juuri nyt oli se, että A-maajoukkue palasi pitkähkön korpivaelluksen jälkeen jälleen voittokantaan ja vieläpä ihan hyvällä esityksellä. Spekulaatiot helpommasta UEFA Nations League -paikasta eivät ottelun jälkeen juuri kiinnostaneet. Sokerina pohjalla nyt saatiin mukava kuitti viime lokakuussa Reykjavikissa pelatulle ottelulla, joka päättyi todelliseen pettymykseen.

Tunnelma oli parasta mitä yleensä niin kolkolla Ratinan stadionilla olen vuosien varrella kokenut. Ottelun jälkeen mahtava tunnelma jatkui katsomossa vielä pitkään ja huipentui joukkueen saavuttua kannattajakatsomon eteen huudattamaan yleisöä. Lauantainen ottelu todisti jälleen, että Suomesta löytyy mahtavaa jalkapallokulttuuria. Ottelun jälkeinen hyvä fiilis kantoi pitkälle.

Omalta osaltani Islanti-ottelu taisi olla näiden karsintojen viimeinen paikan päällä. Yhteensä ehdin paikan päälle kuuteen otteluun. Töiden ja Suomi-Turkki -ottelun naurettavan alkamisajankohdan (maanantai-iltana klo 21.45) takia loppukarsinnat katson todennäköisesti tv-ruudun välityksellä.  Seuraavat karsinnat ja matkakohteet siintävät kuitenkin jo mielessä.

Oi Suomi on!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s